15. kolo
29.12.2022 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético Madrid zvládlo porazit Elche o dva góly

Roli favorita naplnilo Atlético a byl to řekněme klasický výkon pod vedením trenéra Diega Simeoneho. Madridský celek poprvé udeřil až po změně stran prostřednictvím Joãa Félixe a čtvrthodinu před koncem pečetil výsledek čerstvý finalista MS Antoine Griezmann. Na obou stranách se vylučovalo. Už v prvním poločase viděl červenou kartu Verdú a po změně stran ho doprovodil i domácí Hermoso.

Přitom start Griezmanna nebyl kvůli finálové účasti v Kataru úplně stoprocentní. Diego Simeone měl nakonec k dispozici kompletní soubor hvězd a ty se mohly s plnou chutí pustit do díla.

První poločas přitom nenabídl úplně akční podívanou. Atlético sice bylo častěji na balónu a mělo optickou převahu, nicméně o nějakém velkém náporu nemohla být ani řeč. Elche se pochopitelně spoléhalo na rychlé kontry, které Colchoneros přerušovali buďto fauly nebo tradičně dobrou defenzívou. Jeden z klíčových momentů celého zápasu přišel s koncem poločasu. Verdú na hranici pokutového území fauloval Moratu a od sudího si vysloužil rovnou červenou kartu za překažení zjevné příležitosti.

Početní převaha domácích netrvala dlouho a krátce po změně stran se počet sil vyrovnal. Hermoso si za sražení Palaciose vysloužil druhou žlutou kartu a i on musel předčasně do sprch.

Ve druhém poločase ale začaly konečně padat góly a to především do sítě Elche. V 56. minutě stihl Griezmann po nepovedené střele ještě odcentrovat na hlavu Joãa Félixe a ten se zblízka nemýlil. Mladý Portugalec byl následně při chutí a po jeho další střele musel Badía tasit pohotový zákrok. Asi největší šanci na vyrovnání mělo Elche v 72. minutě, ale centr Pallaciose Pere Milla do branky nedostal.

A tak přišel trest. Álvaro Morata se rozhodl pro individuální akci a zasekávačkou se uvolnil ke střele a i s pomocí teče rozvlnil síť. Bezprostředně po gólu však zůstal ležet na trávníku kvůli střetu s protihráčem. Hotovo však ještě nebylo. Elche v závěru vrhlo síly do útoku a Atletům několikrát zavařilo. V poslední minutě ale uviděl další červenou kartu Quina a to znamenalo už jisté vítězství domácích.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele