33. kolo
03.05.2023 22:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético přejelo dalšího soupeře, "pětku" si tentokrát odváží Cádiz

Další zápas Atlética - další ofenzivní galapředstavení. Pověstného bůra si tentokrát z utkání s Colchoneros odváží Cádiz, který v průběhu klání působil bezbranně. Domácí svého soupeře převálcovali ve všech směrech a zcela zaslouženě si dokráčeli pro vítězství 5:1, díky kterému poskočili na druhé místo před Real. V prvním poločase úřadoval pouze Griezmann, který se trefil dvakrát, na něj pak navázali Morata, Carrasco a Molina, o jediný přesný zásah hostí se postaral Choco Lozano.

Lepší začátek utkání si domácí ani nemohli přát. Již ve druhé minutě se po akci z levé strany dostal ve vápně k míči Griezmann a neomylně propálil Ledesmu. Akce začala u Lemara, který prostrčil na Carrasca, ten zachoval chladnou hlavu, zasekl a přihřál volnému Griezmannovi, který už si poradil.

V následujících minutách "Atleti" svého soupeře drtili, což následně vyústilo ve druhý gól francouzského forvarda. Ten si ve vápně nádherným způsobem na jeden dotek vyměnil míč s Lemarem a podruhé v utkání zakončil precizně na zadní tyč. Domácí hráči neměli dost a ještě před poločasem chtěli vedení znovu navýšit. Morata ale ze skvělé pozice zcela osamocen trestuhodně napálil břevno branky Cádizu.

Jestliže Los Piratas střádali v poločasové přestávce plány na potencionální obrat v utkání, musela je naprosto zmrazit padesátá minuta. Carrasco zkusil uvnitř pokutového území vyslat na bránu svůj projektil, ten byl sice zablokovaný, střela se ale odrazila k úplně volnému Álvaru Moratovi, který se tentokrát před odkrytou bránou nemýlil a poslal svůj tým do tříbrankového trháku. Hned o pár minut později se do další velké příležitosti dostal Molina, jeho rána z pravé strany pokutového území ale přesná nebyla.

V šestapadesáté minutě zahrál ve vápně rukou Alcaraz a sudí Grado po intervenci VARu nařídil pokutový kop pro "Indiány". K němu si stoupl Carrasco a s chladnou hlavou jej poslal po zemi k pravé tyči. Ledesma sice směr střely vystihl, protože však byla skvěle umístěná, nedokázal ji vytěsnit.

Z ničeho nic se pak najednou prosadili také "Piráti". A nutno dodat, že naprosto výstavní ranou. Z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřel Lozano a famózním způsobem vymetl všechny pavučiny Grbićovy branky, kterých tam v tu chvíli už muselo být opravdu mnoho.

Už o minutu později se ale znovu radovali domácí. To když si na načechraný pas De Paula naběhl ve vápně Molina, jenž se následně ocitl tváří v tvář Ledesmovi. S nabídnutou příležitostí si poradil a navýšil vedení svého týmu na čtyři branky.

Víc už se v utkání nestalo, Atlético jednoznačně zvítězilo nad Cádizem 5:1.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele