12. kolo
30.10.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Athletic těsně porazil Villarreal, stačila mu branka Iñakiho Williamse

Útočník Iñaki Williams se opět jednou stal hrdinou svého týmu, protože podvečerní utkání s favorizovaným Villarrealem rozhodla právě jeho branka. Na jeho trefu z druhé půle nedokázal Villarreal adekvátně reagovat a odjíždí z Baskicka poražen.

Villarreal se zkoušel dostat do tempa a získat převahu nad svým soupeřem především díky střelám z velké a ještě větší vzdálenosti, ale tyhle pokusy většinou nenacházely ani bránu, kterou dnes hájil brankář Unai Simón. Za zmínku stojí snad jen akce, po níž pálil Dani Parejo, jenže na poslední chvíli mu do jeho zajímavé rány skočil obránce De Marcos.

Musím říct, že v prvních momentech se hrál dost tvrdý fotbal a nejednou musel nějaký, většinou domácí, hráč odkulhat za postranní čáru, aby se nechal ošetřit. Ze stejného důvodu musel trávník opustit už po pětadvaceti minutách Giovani Lo Celso, jehož nahradil Manuel Trigueros. Navíc ho o čtyři minuty později následoval i jeho protivník De Marcos.

Deset minut před koncem první půle se domácí málem dostali do vedení. Álex Berenguer si totiž naběhl za obranu na krásný pas a dokázal udělat kličku brankáři Rullimu, jenže pak už nezvládl poslat míč přesně mezi tři tyče. Scházelo mu pár centimetrů! Čtyři minuty po změně stran chyboval u vlastního vápna Pau Torres a nechal se obrat o míč Garcíou. Ten však ani tváří v tvář nepropálil spolehlivého Rulliho!

Na opačné straně zase Danjuma sice prostřelil brankáře Simóna, ale za něj zaskočil v nejvyšší čas obránce Berchiche. A i díky tomu se Baskové dostali do vedení. V 59. minutě totiž Raúl García vyhrál souboj a vyslal do úniku Iñakiho Williamse. Toho nikdo z obránců nechytil a "železný muž Athleticu" poslal svůj tým do vedení. To vydrželo až do závěru i přes šance Triguerose s Coquelinem, takže Baskové slaví tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele