33. kolo
04.05.2023 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Willian José (© AFP)

Real Betis si z Bilbaa odvezl tři body za těsnou výhru

Realu Betis se povedlo porazit Athletic Bilbao na jeho půdě, stačila mu k tomu jediná branka. Tu měl už po šesti odehraných minutách na svědomí útočník Willian José a nikdo další se k němu na střelecké listině nepřidal.

Real Betis se snažil uhrát tři body, i když sen o Lize mistrů je asi definitivně pryč. Ale teď mu patřilo solidní šesté místo, které by ho posouvalo do Konferenční ligy a v případě výhry Realu Madrid v Copa del Rey i do ligy Evropské. Bilbao na tom bylo trochu hůř, ale na svého soka ztrácelo jen dva body, čili dnešní duel sliboval opravdu dramatickou zápletku a v sázce bylo hodně.

První krok k výhře udělali překvapivě hosté a to velmi brzy. Stačilo jim pouhých šest minut na to, aby prostřelili brankáře Unaie Simóna! Dlouhý míč nedokázala obrana Athleticu zpracovat, nýbrž jej odvrátila jen k nohám dobíhajícího Williana Josého, jenž už si poradil - 1:0 pro Béticos.

Začali jsme tedy pěkně zostra. Po dvaceti minutách se navíc mohl José vtělit do role asistenta, jenže to by musel Ayoze Pérez lépe zakončovat. Athleticu se naopak nedařilo vůbec a nedokázalo se trvaleji usadit na polovině sevillského klubu, natož aby ho nějak ohrozil. Problémy pro Betis mohla znamenat situace ve 43. minutě, kdy sudí nařídil pokutový kop za ruku Mirandy. Následně jej ale odvolal.

Druhá půle tolik zajímavých šancí nenabídla. Dvacet minut před koncem ale domácí málem srovnali. Oihan Sancet však svou ranou roztřásl jen břevno! O pár minut později zase udržel šance Béticos na body brankář Bravo, který zlikvidoval velkou šanci Raúla Garcíy!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele