1. kolo
15.08.2022 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio San Mamés (© AFP)

Athletic pálil jednu šanci za druhou, Rajković hrdinou Mallorky

Athletic doma sváděl boj sám se sebou. Obrana Mallorky dnes sice prakticky neexistovala, ale brankář Predrag Rajković se neustále vyznamenával. V Bilbau proto zůstane jen bod.

Athletic nastoupil proti Mallorce s jedním oslavencem v základu. Iker Muniain, který odehrál celou dosavadní kariéru v mateřském klubu, dnes nastoupil k pětistému utkání. A přirozeně by si přál, aby na tuhle metu vzpomínal jako na vítězné utkání. Jako první se ale málem prosadil někdo jiný. Přízemní centr Berchicheho totiž tečoval Asier Villalibre a sledoval, jak Rajković pohotově u tyče zasahuje.

Rajković musel být v pohotovosti i v desáté minutě, kdy ho po parádní ráně Mikela Vesgy zachránila z jeho pohledu levá tyč. Rajković zažíval hodně napínavé chvíle prakticky po celou první třicetiminutovku a postupně ho vyzkoušeli Vesga s Berenguerem. Se svou trochou do mlýna přispěl i oslavenec Muniain, který minutu před koncem první půle tečoval centr od De Marcose opět jen do míst, kam se Rajković hbitě natáhl.

Mallorca v těchto fázích hry na trávníku prakticky neexistovala, hráli jen domácí. Iñaki Williams se také nechtěl nechat zahanbit a tři minuty po změně stran pálil z otočky těsně vedl. Berchicheho ránu z dvaceti metrů Rajković se štěstím vyrazil aspoň na tyč a Athletic přitvrzoval. Jenže pálil jednu šanci za druhou.

Domácí brankář Simón moc práce neměl, takže 66. minuta ho dost překvapila. Grenier našel lehkým centrem nabíhajícího Kang-ina a mladý útočník hlavičkoval natolik razantně a přesně, že měl Simón obrovské potíže vyrazit jeho zakončení! Ještě lepším zákrokem pak musel utkání zakončit Rajković. Gorka Guruzeta totiž balon po centru napálil z první a navíc míč změnil směr po teči obránce. Rajković ale přesto dokázal zasáhnout!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele