35. kolo
20.05.2023 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Athletic Clubu (© AFP)

Athletic porazil o gól Celtu a myslí na Evropu

Baskický Athletic zvládl skvěle domácí utkání se Celtou a připsal si velmi důležité tři body do tabulky. Díky nim pořád živí naději na Evropskou ligu. Dnes odpoledne se mu o ně postaral Iñaki Williams s Álexem Berenguerem. Zásah hostů z Viga byl nakonec zbytečný.

Athletic se zásluhou výhry dostal na průběžnou sedmou pozici a jeho sen o Evropské lize pořád není ztracen, byť na šestého protivníka ztrácí pět bodů a především má právě šestý Real Betis jedno utkání k dobru. Baskičtí Lvi ovšem dělají, co mohou. I dnes začali hodně zostra. Pouhých pět minut jim totiž stačilo k tomu, aby se dostali do vedení. De Marcosův centr si našel Iñaki Williams a v náběhu ho hlavou poslal mimo dosah brankáře Villara!

Hosty z Viga ovšem brzká branka nijak nezaskočila a herně na sobě nějakou nervozitu či zklamání nedali znát. Naopak velmi často vyráželi do nebezpečných kontrů a obrana před brankářem Simónem se musela mít neustále na pozoru. To už hosty víc rozhodilo zranění Frana Beltrána, který musel po pětadvaceti minutách ze hřiště. Pak už jejich aktivita trochu ustala, ač držení míče bylo téměř vyrovnané.

Minutu před koncem první půle se Athletic málem dostal do dvougólového vedení. Villar musel ukázat veškerou svou hbitost, když centrovaný míč zasáhl hlavou obránce Yuri Berchiche a mířil velmi dobře k jeho tyči. Villar si však s jeho zakončením díky perfektnímu skoku přeci jen poradil.

I díky jeho zákroku se po změně stran mohli hosté dočkat srovnaného stavu. V 52. minutě totiž po rychlé akci načechral Miguel Rodríguez míč do vápna, nejvýš se vyšrouboval mohutný Nor Jørgen Strand Larsen a razantní hlavičkou překonal brankáře Simóna.

Nicméně domácí si vedení vzali celkem rychle zpátky. Jen po třech minutách od inkasované branky rozjeli rychlou akci a nejprve ji hosté dokázali zastavit. Jenže míč se dostal k nohám Álexe Berenguera, který už nezaváhal a poslal ho do sítě! A protože stejný hráč ke konci utkání trefil jen břevno, zůstalo už skóre utkání nezměněné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele