33. kolo
19.04.2022 21:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Villarreal díky dvěma trefám Danjumy přejel bezkrevnou Valencii

Villarreal si pohlídal domácí utkání s Valencií a díky dvěma rychlým gólům z dílny Arnauta Danjumy se radoval z výhry. Valencia dnes v útoku naopak nepředvedla prakticky nic, za co by ji šlo aspoň trochu pochválit.

Villarreal se chtěl přiblížit evropským pohárům, na které mu dnes před utkáním chybělo šest bodů. Nečekal ho ale snadný soupeř, protože na stadion de la Cerámica zavítala houževnatá Valencia. Té se ale naděje na body začaly poměrně brzo bortit. V osmé minutě se Cömmertova snaha odvrátit míč hlavou setkala s jeho paží, což sudí Munuera po nápovědě od videa zhodnotil jako penaltu. K ní se postavil Arnaut Danjuma a nedal brankáři Cillessenovi šanci zasáhnout - 1:0.

Úvodní rychlá branka hodně nabudila Villarreal, zatímco na Valencii měla přesně opačný dopad. Ten se ještě zvýraznil o sedm minut později, kdy se Danjuma prosadil podruhé v zápase. Villarreal sehrál rychlý brejk do otevřené obrany Valencie, Danjumu po nahrávce od stopera Foytha s jeho rychlostí nikdo z obránců nestíhal zakřižovat a tak se nizozemský útočník mohl svobodně rozhodnout, na kterou stranu míč pošle.

V podání Valencie to byly spíš ojedinělé pokusy zaujmout, jako třeba po pětatřiceti minutách při šanci Račiće. Poslední šanci první půle měl na svědomí opět Danjuma, ale tentokrát na brankáře Cillessena nevyzrál. Trenér Unai Emery poslal na trávník čerstvé síly hned zkraje druhého poločasu, kdy dal šanci hbitému útočníkovi Chukwuezemu.

I Valencia několikrát střídala a Denis Čeryšev se jen po minutě na trávníku mohl blýsknout gólem. Jenže i když jeho dělovka pod břevno skončila v síti, branku Čeryšev neslavil. Dobře věděl, že sudí bude pískat ofsajd nahrávajícího hráče, což se taky stalo.

Definitivně mohl utkání rozseknout střídající útočník Samuel Chukwueze, který minutu před koncem nádhernou ranou zpoza vápna vyzkoušel své štěstí, ale jeho ránu tečovali hostující obránci těsně mimo tři tyče. Za to, co Valencia dnes večer (ne)předvedla v ofenzivě, si nic jiného než porážku ani nezasloužila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele