35. kolo
08.05.2022 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jules Kounde (© AFP)

Villarreal remizoval se Sevillou 1:1

Letošní semifinalista Ligy mistrů Villarreal CF pouze remizoval se Sevillou 1:1 a tři kola před koncem soutěže zůstává na sedmé příčce zaručující Konferenční ligu. Diváci se dočkali branek až v samotném závěru. V 86. minutě zajistil Villarrealu vedení Giovani Lo Celso, ale poslední slovo měl až v šesté minutě nastaveného času Jules Koundé.

Dělba bodů je z praktického hlediska pro oba týmy ztrátou. Villarreal si po vyřazení z Ligy mistrů zkomplikoval cestu do evropských pohárů, ale ještě stále může postoupit do Evropské ligy. Sevilla zisk bodů kvituje, ale také ona ještě nemá zaručeno konečné postavení v první čtyřce.

Souboj Villarrealu se Sevillou byl velkým šlágrem 35. kola a dá se říci, že dopadl dle očekávání. O první rozruch se postaral v 11. minutě dělovkou do břevna Villarreal, jmenovitě pak útočník Chukwueze. Na druhé straně zvedl diváky ze sedadel En-Nesyri, když postupoval sám na Rulliho, avšak veškeré vzrušení bylo pro zdvižený praporek zbytečné.

Ve 26. minutě přestřelil branku Sevilly Dani Parejo a o chvíli později Bono skvěle zareagoval na nebezpečnou hlavičku po centrovaném balónu. I závěr prvního poločasu patřil Žluté ponorce nicméně beg gólového vyjádření.

Sevilla držela bezgólový stav, ale i po změně stran si koledovala. V 58. minutě si vstřelil výstavního vlastence hlavou Jules Koundé, naštěstí pro hosty se jednalo o ofsajd a tak branka neplatila. O chvíli později se zase pokusil o dravý průnik Chukwueze a znovu bezvýsledně.

Ani jeden z týmů se nechtěl s výsledkem 0:0 smířit a závěr zápasu byl aktivní na obou stranách. Devět minut před koncem pálil těsně vedle Pedraza a stejně skončila i střela Rafaela Mira. Diváci se dočkali gólu až v 86. minutě, kdy se po závaru před brankou trefil střelou od země Giovani Lo Celso. Obrovská radost Villarrealu ale netrvala věčně a závěr nakonec domácím zhořkl. Až v šesté minutě nastavení propadl ve vápně domácích balón a Jules Koundé ho dotlačil za brankovou čáru, čímž srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele