22. kolo
22.01.2022 16:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Daniel Parejo (© AFP)

Villarreal zabral a třemi góly zneškodnil Mallorcu

"Žlutá ponorka" je zpět na vítězné vlně. V domácím duelu s Mallorcou se její hráči prosadili třikrát a protože brankář Rulli udržel čistý štít, byly z toho tři body. Villarreal se tak dočasně posunul na šesté místo tabulky a bude čekat na výsledky nejbližších konkurentů.

Villarreal v uplynulých dvou kolech nezazářil a zatímco s Atléticem získal alespoň bod, v duelu s Elche prohrál. Mallorca dokonce od 4. prosince nevyhrála ligový zápas, ale před pár dny se posílila postupem v Copa del Rey.

Odpor Mallorcy netrval dlouho a Villarreal poprvé spustil ve 12. minutě. Z levé strany přišel prudký centr před branku, kde si Franco Russo hlavou vstřelil vlastní gól. Byl to nešťastný začátek pro hosty, nicméně ti okamžitě zvýšili aktivitu a snažili se o rychlou odpověď. Nepovedlo se to a místo toho přišel po půlhodině hry druhý zásah. Rychlý kontr do otevřené obrany podnikl Pedraza a svojí přihrávkou našel zakončujícího Manu Triguerose - 2:0.

Průběžný výsledek byl pro Bermellones až příliš krutý. Mallorca nehrála zle, ale své příležitosti v prvním poločase neproměnila a to bylo zásadní. V 59. minutě se dostal k nadějné hlavičce nový muž na trávníku Niňo a přestřelil.

Mallorce stačil na zdramatizování zápasu jeden gól, ale ten se jí stále nedařilo vstřelit. Čtyři minuty před koncem korunoval nepovedený zápas Federico Russo a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Navíc se zahrávala penalta, kterou Dani Parejo bez váhání proměnil. Villarreal zvítězil 3:0 a alespoň prozatím se natlačil na šesté místo tabulky. Mallorca po další porážce zůstává na sestupové hranici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele