17. kolo
12.12.2021 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Aïssa Mandi (© AFP)

Villarreal zakončil povedený týden výhrou nad Vallecanem

Po Lize mistrů uspěl Villarreal i v LaLize a Rayo Vallecano doma porazil 2:0. Připravil ho tím o čtyřzápasovou sérii bez porážky a alespoň trochu vylepšil stále nelichotivé postavení ve druhé polovině tabulky. Žlutá ponorka vstřelila oba góly v prvním poločase, nejprve Mándí, poté Moreno.

Villarreal dokázal v týdnu postoupit do osmifinále Ligy mistrů, když zvítězil na italské půdě v Bergamu. Dobrého rozpoložení následně využil i v domácí soutěži, kde porazil nepříjemné Rayo Vallecano.

Hosté z Madridu letos nehrají špatně, ale tentokrát jim chyběl kolumbijský útočník Radamel Falcao a na ofenzívě to bylo znát. V 15. minutě se sice šikovně uvolnil Trejo, ale s balónem se dostal do úhlu, odkud následně nepřekonal pozorného Rulliho. Villarreal měl první příležitost až o deset minut později a Gerard Moreno z malého vápna neprostřelil ležícího Dimitrievskiho. Obě branky zápasu padly až po půlhodině hry. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu Ajsa Mándí, takže domácí vedli 1:0 a chvíli na to proměnil pokutový kop Gerard Moreno. Sudí Melero se rozhodl pískat po kontaktu Cateny s Morenem a sám postižený se nemýlil - 2:0.

Teprve potom se Rayo probudilo a Palazón byl blízko kontaktnímu gólu. Jeho hlavičku, na kterou by Rulli neměl nárok, odvracel z brankové čáry Mándí.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat. V 57. minutě hlavičkoval do břevna Pau Torres a o pár minut později zlikvidoval hlavičku Guardioly Rulli. Villarreal už další trefu nepřidal i proto, že byl Morenovi máván ofsajd. Žádná z řady dalších šancí brankou neskončila a tak si Villarreal připsal potřebné vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Až tak??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele