19. kolo
03.01.2022 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Villarreal navázal na konec roku a Levante zdemoloval pěti góly

Důstojnější roli chtělo sehrát poslední Levante na Estadio de la Cerámica. V souboji s Villarrealem sice bylo outsiderem, nicméně pětigólový přiděl je pro něho i tak velkou ostudou. Žlutá ponorka navázala na vynikající závěr roku a dál postupuje tabulkou, zatímco čekání na první ligovou výhru v podání "Granotes" pokračuje.

Jen v prosinci uplynulého roku vyhrál Villarreal pět z šesti soutěžních zápasů a skvěle začal i v roce 2022. V domácím prostředí rozstřílel nebohé Levante 5:0, přičemž tři branky vsítil do poločasu a další dvě přidal v závěrečné čtvrthodině. Villarreal zároveň vystřídal na osmém místě tabulky Valencii.

Levante dokázalo osmifinalistovi Ligy mistrů vzdorovat pouze osm minut. Na centr Chukwuezeho si naskočil Boulaye Dia a Villarreal velmi rychle vedl. Navíc brzy vstřelil i druhý gól. Centr od rohového praporku propadl na zadní tyč, kde celou situaci z pohledu domácích uzavřel Pau Francisco Torres. Teprve potom se ke slovu přihlásilo i Levante a ránu De Frutose musel vyrážet na rohový kop Rulli. Byla to jedna z mála hostujících příležitostí v celém zápase. Villarreal bezpečně kontroloval dvoubrankový náskok a ve 37. minutě udeřil potřetí. Gerard Moreno si dělal prostor ke střele a ve vhodný okamžik vystřelil křižnou ránu tak, že se Fernández jenom ohlédl. Obrana Levante Morenovi celou dobu jenom sekundovala.

O poločase bylo prakticky hotovo. LaLiga už sice zažila nejeden fantastický obrat, ale poslední Levante na to nemělo dostatek psychických sil ani patřičnou kvalitu. Žlutá ponorka si dál dělala co chtěla a od čtvrté branky prozatím zachránil Levante pohotový Fernández. Hned dvě střely Triguerose v rozmezí patnácti minut vyrazil.

Manu Trigueros se nakonec přeci jen dočkal a v 74. minutě zvýšil na hrozivých 4:0 pro Emeryho svěřence. Po chybné rozehrávce Levante se nerozpakoval a vyslal střelu do horního rohu, kam tentokrát ochránce svatyně nedosáhl. Za dalších pět minut si příznivci Žluté ponorky užívali pátou branku. Pino ještě dokázal z úhlu nasměrovat zpětnou přihrávku před odkrytou branku, kterou bez problému trefil Gerard Moreno, v tu chvíli dvougólový střelec. Nakonec nemuselo zůstat ani u pětibrankového přídělu, avšak Villarreal už další branku nevstřelil. Výsledek 0:5 je pro těžce zkoušené Levante možná krutý, ale vzhledem k průběhu zasloužený.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1 3:1 Villarreal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele