4. kolo
21.12.2021 19:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Gerard Moreno a Boulaye Dia (© AFP)

Villarreal přidal pátou soutěžní výhru v řadě, Deportivu přitom nasázel pět branek

Poslední vítěz Evropské ligy se zvedá a proti Deportivu Alavés zaznamenal už pátou soutěžní výhru v řadě. Gólovou přestřelku definitivně strhl na svojí stranu až čtvrthodinu před koncem. Po dvou brankách zapsali Gerard Moreno a Boulaye Dia, jednu trefil přidal i Yeremy.

Na Estadio de la Cerámica se odehrál fantastický zápas plný branek i nejrůznějších situací. Nutno podotknout, že vítězství Villarrealu je zcela zasloužené. Domácí byli ve všech ohledech lepší a především produktivnější.

Úvodní čtvrthodina zápasu sice nenabídla vážnější okamžik, ale hned v 18. minutě se poprvé měnilo skóre. Do Parejova sklepnutí se uvnitř šestnáctky opřel Gerard Moreno a Pacheco vůbec neměl šanci zasáhnout. Pro Žlutou ponorku to byla první střela na branku v zápase a hned gól. Domácí byli efektivní i posléze a ve 28. minutě zvýšili na 2:0. Trigueros úžasně vyslal přihrávku Boulayemu Diovi a ten z malého vápna střelou ke vzdálenější tyči překonal Pacheca podruhé.

Villarreal se dostal do ráže a měl i další příležitosti, které ale nevyužil. V prvním poločase zahrozilo i Deportivo, nicméně Syllovo zakončení bylo kvůli ofsajdu zbytečné. Až ve 44. minutě se hosté dočkali kontaktního gólu. Pere Pons využil vyhraného hlavičkového souboje Joselua a rovnou z první nedal Rullimu šanci. První poločas nabídl zajímavý fotbal a nejiné tomu bylo i po změně stran.

Do něho nastoupily oba týmy beze změn a v 50. minutě poslal volný přímý kop nad Parejo, načež o sedm minut později zamířil hlavou těsně vedle i Pons. Šance střídala šanci a Chukwueze prozatím odmítl dvoubrankový náskok, čehož mohl posléze litovat. Deportivo totiž zvládlo vyrovnat na 2:2, ale obrovskou měrou k tomu přispěla chyba v domácí defenzívě. Hrůzostrašnou rozehrávku vystihl Joselu a protože Rulli nebyl v brance, stačilo jen trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Remíza byla pro Villarreal málo a skóre se opět pohnulo až čtvrthodinu před koncem. Parejo našel průnikovou přihrávkou Bolayeho Diu a ten se znovu nemýlil. V tomto čase se Žluté ponorce podařilo vstřelit slepené góly a tím o svém vítězství definitivně rozhodnout. Akci "až do kuchyně" předvedli Pedraza, Dia a Yeremy, který celou akci do prázdné branky zakončoval. Ofenzivní lavina Villarrealu se urvala a v 88. minutě už to bylo 5:2. Akci jako přes kopírák tentokrát zakončil do prázdné Gerard Moreno. Obrana Deportiva zcela rezignovala, ale ve zbytku zápasu už jí Villarreal ušetřil. Svěřenci trenéra Emeryho potvrdili zlepšení a v tabulce se posunuli na deváté místo, zatímco Alavés zůstane na svátky v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednou -taky jednou. ŠIFRA, snad u těch čísel zustane.

Reagovat
Pharrell

3:1 4:1 Žlutá ponorka win pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele