28. kolo
12.03.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Daniel Parejo (© AFP)

Nedobytný přístav Žluté ponorky. Parejo jí vystřelil další domácí vítězství

Villarreal porazil v zápase 28. kola španělské LaLigy Celtu Vigo 1:0. O výhře domácího týmu v dlouho vyrovnaném zápasu rozhodl gólem ve druhém poločase Dani Parejo, a prodloužil tak pozitivní vítěznou šňůru svého týmu na domácím stadionu. Fotbalisté Celty naopak prohrou upevnili své postavení ve středu tabulky, ze kterého ztrácí stejně bodů na pohárové pozice jako na ty sestupové.

Villarreal se v letošní sezoně pyšnil třetí nejlepší domácí bilancí ze všech týmů a před zápasem ho hřála již sedmizápasová šňůra bez prohry. Stále ho přitom tížila absence největší ofenzivní opory, Gerarda Morena, který v letošní sezoně zasáhl do necelé poloviny ligových duelů. Kanonýr v dresu Celty Vigo Iago Aspas byl naopak připraven v plné síle, v posledním duelu s Mallorkou totiž zařídil divoké vítězství 4:3 dvěma góly a asistencí.

Od začátku utkání byli na míči častěji hráči Celty Vigo, přesto první šanci zaznamenali fotbalisté ve žlutých dresech. Arnaut Danjuma zakončil svůj individuální průnik technickou střelou, kterou ale zlikvidoval hostující gólman. Žlutá ponorka se dokonce dočkala gólu, její radost ale překazilo postavení mimo hru skórujícího hráče. Následující minuty byly pro fanoušky na stadionu zklamáním, jelikož se do konce poločasu nedočkali žádných dalších příležitostí.

Ve druhém poločase se více do hry dostával hostující tým. Po jedné z pohledných kombinací střílel z dobré pozice na zadní tyč Aspas, ani on však míč za záda brankáře nedostal. Na druhé straně ve skluzu zakončoval Danjuma, stejně jako kanonýr hostů byl ovšem neúspěšný. Zásah do černého nakonec v 64. minutě zaznamenal Parejo, jenž se skvěle zorientoval v soupeřově pokutovém území a prostřelil nejistého Matíase Ditura. O pár minut později se Samuel Chukwueze snažil zvýšit vedení technickým obstřelem, nebyl ale přesný a ke změně skóre už do konce zápasu nedošlo.

Villarreal se tak po zisku třech bodů posunul na šestou příčku zajišťující postup do pohárové Evropy pro příští sezonu, sedmý Real Sociedad ovšem má jeden duel k dobru. V příštím kole se Žlutá ponorka 20. března představí v Cádizu, Celta tentýž den přivítá Betis.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele