9. kolo
17.10.2021 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal nečekaně prohrál s Osasunou 1:2

O velké překvapení se v 9. kole LaLigy postarala Osasuna Pamplona, která veze všechny body z Villarrealu. Úřadující šampion Evropské ligy inkasoval rozhodující branku tři minuty před koncem a ve zbytku utkání na to nenašel odpověď. Osasuna ovládla už první poločas díky trefě Lucase Torra a v závěru vystřelil nečekanou výhru Ezequiel Ávila.

Před nastávajícím duelem Ligy mistrů na hřišti Young Boys je to pro "žlutou ponorku" nepříjemná záležitost. Villarreal neprožívá zrovna povedený začátek sezony a tahle porážka tomu rozhodně nepřidá.

Villarreal doplatil zejména na neproměňování šancí, protože proti Osasuně jich měl dostatek. Začátek zápasu byl v podání domácích dle očekávání. Žlutí hýřili aktivitou a prakticky nepouštěli Osasunu k balónu. Jenomže ve 26. minutě přišel protiútok a po centru do vápna sklepl balón Sánchez a Lucas Torró propálil Rulliho. Villarreal byl v potížích, ovšem velice rychle mohl srovnat. Branka, kterou Villarreal vsítil o dvě minuty později nemohla být pro předchozí přerušení hry uznána.

Domácí se nadechli k náporu až před koncem prvního poločasu a Osasuna se štěstím udržela čistý štít. Morenova křižná střela skončila těsně vedle a ránu Triguerose s potížemi vyrazil Herrera.

Villarreal se dočkal vyrovnání až po změně stran. V 55. minutě odcentroval Pedraza a Gerard Moreno se parádně opřel do balónu z první a překonal Herreru! Emeryho tým měl na rozhodnutí ještě dostatek času, jenomže žádná smršť šancí se z jeho strany nekonala. Osasuna se jenom bránila a vyčkávala vhodných momentů na brejk. Jeden takový přišel tři minuty před koncem. Mizerné rozehrávky domácích využil Ezequiel Ávila a s klidem zařídil Osasuně senzační tři body. V nastavení to ještě mohl změnit Gerard Moreno, ale jeho přízemní ránu Herrera kryl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele