12. kolo
30.10.2021 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Guillamón (© AFP)

"Derbi de la Comunitat" patří Valencii

Valencia ukončila sérii bez vítězství a v "Derbi de la Comunitat" porazila Villarreal 2:0. Vedení Los Che zařídil těsně před koncem prvního poločasu Guillamón a čtvrthodinu před koncem na něho navázal z pokutového kopu Soler. Mezi oběma týmy už je čtyřbodový rozdíl.

Sedm ligových zápasů byla Valencia bez vítězství a tuto černou sérii se jí podařilo utnout v derby s Villarrealem. Žlutá ponorka se od začátku letošní sezony ztrápí, zdaleka nedosahuje takových výsledků jako v předchozí sezoně, ve které opanovala Evropskou ligu.

Unai Emery věřil, že si jeho tým z Mestally odveze plný bodový zisk. Villarrealu se to zatím povedlo jen dvakrát a ve Valencii, která také neoplývá dobrou formou cítil příležitost. Už v 6. minutě si dokázal najít centr hlavičkující Aurier, ale Cillessen nemusel zasahovat. Žlutá ponorka byla v úvodních minutách jednoznačně aktivnější a obrana Los Che pod tlakem. Po přihrávce Torrese střílel jen do boční sítě Danjuma a o chvíli později po rohovém kopu těsně přestřelil Coquelin. Gólem neskončila ani situace ze 41. minuty, kdy se položil do centru Aurier a Cillessen předvedl výborný reflexivní zákrok. Valencia všechny příležitosti Villarrealu přežila, aby se sama před koncem poločasu ujala vedení. Foulquier rychle rozehrál aut na Huga Guillamóna a ten technický obloučkem překonal Rulliho.

Villarreal byl v první půli mnohem častěji u balónu, ale branku nedal a Unai Emery se rozhodl pro změny. Rozhýbat ofenzívu měli Chukwueze a Dia. Jenomže tempo už nebylo po změně stran tak vysoké.

Až v 75. minutě odmítl inkasovat druhou branku obránce Albiol, který před brankou zastavil střelu Guedese. O minutu později ale přišel faul v šestnáctce na Foulquiera a sudí měl o penaltě jasno. Carlos Soler zvolil riskantní střelu po zemi doprostřed a protože Rulli tipl směr, vedla Valencia 2:0. Villarreal měl na vstřelení dvou gólů čtvrthodinu, jenomže po celé utkání se směrem dopředu trápil. Nepomohlo ani dlouhé sedmiminutové nastavení. Valencia ukončila dlouhou sérii bez výhry a v derby porazila Villarreal 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To myslíte vážně host favorit??? 3,34-3,46-2,2.

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím , že tam nedal Honimír 1,99 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele