21. kolo
19.01.2022 21:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mouctar Diakhaby (© AFP)

Valencia přibrzdila Sevillu a rozdělila si s ní body

Tak tohle se moc nepovedlo. Místo atraktivní podívané, kterou střet těchto dvou ofenzivních týmů sliboval, jsme viděli jen průměrný zápas bez větších emocí, kterému nejvíc vévodily fauly. A taky dva góly, po jednom na obou stranách.

Sevilla jela do Valencie za potřebou tří bodů, protože nahání první Real a tohle byla ideální šance, jak se mu bodově výrazně přiblížit. Na první branku jsme nakonec nečekali moc dlouho. Uplynulo jen sedm minut, když se Sevilla vrhla do útoku po pravé straně hřiště a centrovaný míč od argentinského reprezentanta Montiela si v pokusu o obranný zákrok srazil Mouctar Diakhaby do vlastní brány!

A to nebyla jediná smůla, která v úvodu utkání Valencii postihla. O pár minut později se jí totiž zranil brankář Cillessen a musel střídat. Místo něj šel do brány Jaume Doménech a doufal, že už udrží čisté konto. Práce měl ale dost. Papu Gómez ho ohrozil nenápadným centrem a pár minut před koncem první půle i skákavou ranou na zadní tyč.

Valencia toho zas tak moc nepředvedla a chyběla jí především nápaditost v poslední třetině hřiště. A to až do 44. minuty. V ní se totiž před bránu gólmana Díaze snesl centr, jenž vymyslel bek Gayá. Na jeho pobídku si ve vápně naskočil nevysoký Portugalec Gonçalo Guedes a hlavou neomylně zakončil - 1:1.

Střeleckých pokusů postupem času přibývalo, ale většina z těch střel mířila daleko od brány. Sevilla se trochu stáhla do obrany a aktivitu převzala Valencia, jenže "Netopýrům" se nedařilo před šestnáctkou soupeře vymyslet něco konstruktivního. Na vině byla samozřejmě i pečlivá obrana Sevilly, která je nejlepší v lize.

Ani jeden z týmů nechodil moc daleko pro faul, obě jedenáctky tohle utkání muselo hodně bolet a sudí Soto Grado měl plné ruce práce s uklidňováním pocuchaných nervů. Karty ale vytahoval jen za nejpřísnějších okolností. Jedna z nich nastala v 89. minutě, kdy José Gayá zbytečně a hloupě fauloval soupeře a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Stav utkání to už ale neovlivnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1:1, prani 1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Jasná remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele