10. kolo
23.10.2021 14:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

José Luis Gayá (© AFP)

Valencia doma vydřela remízu, oba góly dala v nastavení

Valencia dokázala skoro nemožné. Ještě v 90. minutě sice doma s Mallorcou prohrávala, ale v dlouhém osmiminutovém nastavení dokázala dát dva góly a srovnat! V honbě za vyrovnáním jí hodně pomohl někdejší hráč Kang-in Lee, který se nechal deset minut po změně stran vyloučit.

Před začátkem utkání ještě obě jedenáctky uctili nedávno zesnulého syna někdejšího prezidenta Valencie Luise Casanovu Iranza, jehož otec vedl slavný klub ve třicátých letech. Domácí Netopýři mu chtěli vzdát poctu hlavně tím, co předvedou na hřišti. Takže od prvních minut hráli velmi aktivně a několikrát zahrozili.

Třeba v šesté minutě, když si na oblouček Daniela Wasse naběhl Maxi Gómez a zřejmě by skóroval, kdyby se mu na poslední chvíli nevrhl do rány Franco Russo! Ozvala se i Mallorca. Centr Kang-In Leeho odrazil brankář Cillessen před sebe a dobíhající obránce Pablo Maffeo mu jej dělovou ránou vrátil. Naštěstí brankář Cillessen vykryl jak jeho ránu, tak dokázal zabránit i dorážce Ángela Rodrígueze.

Ángel Rodríguez se ale přece jen dočkal. Po třiceti minutách dostal díky hrubce domácí obrany míč Kang-in Lee a naservíroval jej přes špatně bránícího Gayu do vápna, kde jej Rodríguez umístil mimo dosah brankáře Cillessena.

A s Valencií bylo ještě hůř po pouhých šesti minutách. Pablo Maffeo převzal míč po nahrávce Daniho Rodrígueze, vrátil mu jej v rychlosti zpátky a Rodríguez centroval. Jeho pobídku si ale do vlastní brány srazil domácí nešťastník Mouctar Diakhaby, takže hosté překvapivě vedli 2:0! Sudí sice nejprve kontroloval video, ale pak jeho trefu uznal. Vyhlídky domácích Netopýrů se začaly měnit k lepšímu až po změně stran.

Po deseti minutách hry totiž ostrým zákrokem zajel do Wasse Kang-in Lee a protože už jednu žlutou měl, musel pod sprchy. A rázem to Valencii začalo jít. Marcos André hlavičkoval do břevna a José Gayá zablokovala obrana ve spolupráci s brankářem Reinou.

Reina zlikvidoval i další ránu Gayi v 90. minutě a zdálo se, že hosté můžou slavit. Jenže sudí nastavil sedm minut a Valencia hned ve třetí snížila. Portugalský šikula Gonçalo Guedes to vzal na sebe a střelou z dálky propálil Reinu. Domácí se okamžitě nastěhovali před Reinu a dobře udělali. Dlouhý pas v poslední minutě hry vrátil Marcos André před bránu a kapitán José Gayá z otočky akrobaticky srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele