34. kolo
30.04.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Vypjaté valencijské derby skončilo nerozhodně. Levante se přiblížilo sestupu

Sobotní "Derbi de Valencia" vítěze nenašlo. Dlouholetí rivalové z Valencie si v utkání nic nedarovali, zápas přinesl spoustu tvrdých zákroků a také jednu červenou kartu. Domácí favorité šli do vedení v 27. minutě zásluhou Huga Dura, hosté dokázali využít téměř hodinové přesilovky a osm minut před koncem srovnal Duarte.

Už první minuty zápasu ukázaly, že se bude jednat o velmi vypjaté utkání. Šance si vytvářeli hráči na obou stranách, soupeřova brankáře prověřil například útočník Levante Dani Gómez. Jako první se ale z branky radovali domácí "Netopýři". Na přesný centr z levé strany nejvýše vyskočil Hugo Duro, který i s pomocí břevna poslal Valencii do vedení.

Vrásky na čele domácího trenéra Josého Bordaláse však přinesla 31. minuta, ve které obdržel červenou kartu kapitán José Luis Gayà. Rozhodčí Vázquez nejprve vytáhl žlutou kartu, nicméně se po konzultaci s VAR rozhodl domácího obránce vyloučit. Na konci první půle mohl vyrovnat Goméz, ale v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Mamardašviliho.

Ve druhém poločase bylo Levante lepší, soupeře tlačilo, ale vyrovnání ne a ne přijít. V 78. minutě vyslal z hranice pokutového území na branku raketový projektil Bardhi, ale mířil pouze do horní konstrukce brány. Dorážka Miramóna poté jen těsně minula Mamardašviliho branku.

Levante se přeci jen dočkalo v 81. minutě. Netradiční střelec Óscar Duarte hlavičkou vymetl šibenici a nedal Mamardašvilimu šanci.

Domácí Valencia může být vzhledem k okolnostem ráda za bod, v ligové tabulce se nachází na průběžné desáté příčce. Naopak Levante v tabulce stále zůstává poslední a záchrana v nejvyšší soutěži se jim vzdálila.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele