27. kolo
05.03.2022 18:30 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia pokračuje ve výhrách, dnes si poradila s Granadou

Valencii doma poměrně hodně dlouho trvalo, než dokázala odemknout pevně uzavřený zámek Granady. Jakmile se jí to ale povedlo, nedokázala přestat. Brankář Luis Maximiano postupně inkasoval od Guedese, Gómeze a taky z penalty Solera. Hosté se zmohli na jediný gól a ještě si ho "musel" dát brankář Doménech sám.

Valencia vstupovala do domácího utkání jako jasný favorit a hodlala si urvat tři body. První šanci ale musela přežívat právě její obrana. Po pěti minutách se do vzduchu položil Uzuni a vyšvihl brilantní nůžky. Valencia a především brankář Doménech měli štěstí, že Uzuni zamířil příliš vysoko. Navíc domácí potkala další smůla v podobě brzkého zranění Toniho Lata, místo nějž musel už v šesté minutě do hry Jesús Vázquez.

Pak se poměrně dlouhou dobu nic nedělo a Valencii dělalo velké potíže zejména dostat se trochu blíž soupeřově bráně. Zčásti za to mohla zatím bezchybná práce její defenzivy, ale především pak příliš malá podpora útoku. Deset minut před koncem první půle naopak mohla Valencia pykat za pasivitu. Dlouhý pas se dostal k Montorovi, který hlavičkoval zcela sám před brankářem Doménechem, jen těsně minul tyč.

Jinak první půle z pohledu domácích opravdu za moc nestála. Druhá půle už byla ale úplně o něčem jiném. Valencia ji začala naprosto skvěle. Po pouhých třech minutách vynechal Víctor Díaz své povinnosti obránce, nezachytil náběh Guedese a portugalský útočník po skvělém pasu ze standardky hlavou rozvlnil síť - 1:0 pro "Netopýry".

Ti pokračovali v nastaveném trendu a bušili do hostující obrany, co jim síly stačily. Za další tři minuty už to bylo o dvě branky a Granadě docházelo, že dnes si body neodveze. Carlos Soler totiž z rohového kopu vyslal krásný míč, který navíc posadil přímo na hlavu Maxiho Gómeze. Ten vyskočil ze všech nejvýš a nemýlil se.

Granadě se přeci jen povedlo aspoň trochu zkorigovat výsledek utkání. V 56. minutě Uzuni pláchl po straně a snažil se nahrát před bránu nabíhajícímu Luisi Suárezovi. Ten sice míč nezasáhl, jenže brankář Doménech si ho srazil do vlastní brány!

Jenže poslední slovo měli "Netopýři". Maxi Gómez byl sražen ve vápně a sudí po chvíli přemýšlení a chvíli zkoumání videa naznal, že si to sám nepřivodil. Odpískal proto penaltu a tu bezpečně proměnil ofenzivní tahoun Carlos Soler - 3:1 pro Valencii.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je, jestli muže uvolnit pokladník hostujícího celku nějakou vatu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele