32. kolo
16.04.2022 18:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Valencia doma nestačila na Osasunu

Valencia už se spíše budou koncentrovat na finále Copa del Rey, které pro ni bude zcela zásadní. V lize už na evropské poháry nedosáhne a tím spíše, když doma podlehla Osasuně 1:2. Hosté zároveň přeskočili Valencii v tabulce a patří jim deváté místo.

Porážka je pro fanoušky Valencie velkým zklamáním, zvláště když se Los Che těšili poměrně slušné formě a před tímto zápasem drželi šestizápasovou sérii neporazitelnosti. Bohužel Valencii se letos v domácích zápasech nedaří a body ztratila na Mestalle už v deseti případech z patnácti.

První poločas branku nenabídl a nutno podotknout, že se nehrál dobrý fotbal. Diváci na Mestalle viděli jen minimum brankových příležitostí. Jednu z nich měl po půlhodině hry Moriba, ale Herrera dokázal jeho pokus vyrazit.

Druhé dějství toho nabídlo o poznání více a krátce po změně stran přišla první branka Osasuny. Foulquier zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí měl o penaltě jasno. Mamardašvili pak sice vystihl směr střely Ezequiela Ávily, ale balónu v cestě do sítě nezabránil. O čtyři minuty později přispěchala Valencia s odpovědí, nicméně branka nemohla být pro Guillamonúv zásah rukou uznána.

Osasuna se pak úspěšně bránila a čtvrthodinu před koncem vstřelila druhou branku. Ante Budimir se vyšrouboval do vzduchu a hlavou překvapil Mamardašviliho. To už vypadalo s Osasunou velmi nadějně, avšak ještě nebyl všem dnům konec. V 82. minutě fauloval García Guedese a Los Che měli k dispozici pokutový kop. Carlos Soler ho s přehledem proměnil a ještě spěchal s balónem na polovinu. Valencia měla na vyrovnání něco málo přes deset minut, nicméně kýženou druhou branku už nestihla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele