16. kolo
04.12.2021 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucas Ocampos (© AFP)

Sevilla porazila Villarreal gólem Ocampose

Nejtěsnější výhru zaznamenala v důležitém utkání proti Villarrealu domácí Sevilla. Zápas dvou účastníků Ligy mistrů rozhodl jedinou brankou v 16. minutě Lucas Ocampos a Andalusané se díky tomu posunuli na průběžnou druhou příčku za vedoucí Real Madrid. Villarreal je po další ztrátě až ve druhé polovině tabulky.

Sevillu i Villarreal čeká v týdnu důležité utkání Ligy mistrů a jejich vzájemný souboj byl očekávanou generálkou. Více důvodu k radosti má zatím Sevilla a platí to i po tomto kole. Los Rojiblancos vstoupili do utkání o něco aktivněji a po pěti minutách musel po hlavičce Mira zasahovat Rulli. K zajímavému pokusu se odhodlal i Alejandro Gómez a na rozdíl od Mira branku těsně minul. Každopádně domácím se aktivita vyplatila a v 16. minutě už to bylo pro partu Julena Lopeteguiho 1:0. Acuňa vystřihl opravdu parádní centr do šestnáctky a hlavičkující Ocampos nedal Rullimu šanci.

Sevilla byla i po vstřelené brance lepším týmem a v prvním poločase Villarreal do ničeho výrazného nepustila. Unai Emery nemohl být s výkonem Žluté ponorky ani trochu spokojen, a tak o přestávce přichystal první střídání a Moisése Gómeze nahradil Gerardem Morenem.

V 52. minutě se Villarreal ocitl v první gólovce, jenomže patička Alcácera doskákala těsně vedle. Na druhé straně zase rozvlnil boční síť Rakitić. Žlutá ponorka se nemohla dostat k souvislejšímu tlaku a neúspěchem skončila i rána ze střední vzdálenosti v podání Morena.

Asi největší šanci na vyrovnání měl osm minut před koncem Gerard Moreno, před kterým po přihrávce z levé strany zívala prázdná branka. Hostující hráč ji ke zděšení fanoušků Villarrealu netrefil. Tím byly naděje na bodový zisk definitivně pohřbeny.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele