26. kolo
27.02.2022 16:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Ivan Rakitić (© AFP)

Bravo svými minelami převlékl Sevillu do bílé a červené

Sevilla FC díky povedené první půli zvládla prestižní derby s Betisem, čímž mu oplatila lednové vyřazení z poháru, a na vlastním hřišti v duelu 26. kola LaLigy zvítězila 2:1. Oba góly domácích padly právě před přestávkou, svými chybami se na nich podílel veterán v bráně hostů Claudio Bravo.

Diváky na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán čekala skvělá bitva mezi druhou Sevillou a třetím Betisem. V mírně lepším rozpoložení vstupovali do utkání hosté, kteří prohráli z posledních 12 soutěžních duelů pouze jeden. Trenér Julen Lopetegui navíc nemohl do své defenzivní řady postavit klíčového stopera Julese Koundého, jenž si odpykával trest za červenou kartu.

Derby ovšem rozdíly ve formě již tradičně smazalo a úvodní minuty patřily domácím. Nejprve se dvakrát neúspěšně hlásili o penaltu, následně nepřesně pálil Jesús Navas a v sedmé minutě přišla první střela na bránu v podání Youssefa En Nesyriho. Obrana zelenobílých to však přežila bez úhony. Aktivní En Nesyri se ale vzápětí dostal do další příležitosti a zkušený brankář Bravo ho ve velkém vápně fauloval. Nařízenou penaltu uklidil k levé tyči Ivan Rakitič. Dobrý nástup domácích pak trochu přibrzdilo zranění jejich tvůrce hry Papu Gómeze. Přesto se do přestávky dočkali další branky a tím, kdo se prosadil, byl právě střídající Munir El Haddadi. Při jeho střele z levé strany vápna znovu nemohl mít čisté svědomí gólman Bravo.

Výkon Betisu, který se v první půli nedal hodnotit jinak než jako nepovedený, snesl po změně stran přísnější měřítko. Svěřenci Manuela Pellegriniho nicméně stále čekali na první pokus mířící mezi tři tyče. Dočkali se ho v 63. minutě díky nádherné střele Cristiana Tella, Bono ale snížení krásnou robinzonádou nedopustil. Další nebezpečná příležitost z kopaček hostů pohříchu přišla až v nastavení. Z přímého kopu pálil Sergio Canales a ačkoliv se marocký brankář znovu mocně natahoval, tentokrát na balon nedosáhl. Kontaktní branka ovšem přišla příliš pozdě.

Velmi důležitý zápas tedy dotáhla do zdárného konce domácí Sevilla. V dalším ligovém kole, které se uskuteční 4. března, se pokusí na toto vítězství navázat v duelu s Deportivem Alavés. Betis bude chtít napravit porážku o dva dny později. Nebude to však mít vůbec jednoduché, jelikož se postaví Atléticu Madrid.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele