1. kolo
15.08.2021 22:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Erik Lamela (© AFP)

Sevilla snadno vyzrála na Rayo, Lamela oslavil debut dvěma brankami

Sevilla potvrdila roli favorita, zaslouženě skolila Rayo tříbrankovým rozdílem a vyhoupla se průběžně na druhé místo tabulky. Poté, co v první půli proměnil nařízenou penaltu Youssef En-Nesyri, prožíval Erik Lamela ve druhém poločase perfektní okamžiky od svého přestupu z anglického Tottenhamu. Argentinec totiž výhru pojistil při svém debutu hned dvěma góly.

Osm sezón strávil Lamela, jenž do Andalusie zamířil jako volný hráč, v Londýně. A že tenhle transfer nemusí být pro sevillský klub vyloženě špatnou investicí, ukázal hned otevírací zápas nového ročníku LaLigy. Do hry vstupoval až po poločasové přestávce, přesto právě on stačil definitivně zlomit odpor svého soka, jenž loni a předloni působil ve druhé nejvyšší soutěži.

Nutno podotknout, že utkání hodně ovlivnil okamžik z 16. minuty. Idrissi se ve vápně tlačil k balónu, zřejmě špatně vyběhnuvší brankář Zidane zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl svého protivníka k zemi, a nejenže hosté čelili pokutovému kopu, zároveň i vyloučení. Mezi tři tyče se tak postavil Dimitrievski, jenž exekutorovi En-Nesyrimu ve skórování prostě nezabránil.

Domácí bez obtíží hlídali těsný náskok proti oslabenému soupeři, který mohl stěží otáčet tenhle duel ve svůj prospěch. A v 55. minutě inkasoval celek z Madridu podruhé. Fernando ještě z vápna nedokázal zacílit, neboť pod nohy se mu vrhl zavčasu bránící Santi Comesaňa, nicméně k dorážce se propracoval Lamela, jehož pokus tečoval do vlastní sítě obránce Catena.

V 79. minutě se skóre potřetí a rovněž naposledy změnilo. Sevilla podnikla rychlý protiútok, En-Nesyri si k jednomu přesnému zásahu připsal na své konto i asistenci, to když zleva vybídl na hranici malého vápna sbíhajícího si Lamelu, jenž ve skluzu pohotově zakončil. Tři minuty před koncem mohl prohru mírnit Andrés Martín, jeho hlavičku ale polapil gólman Dmitrovič.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele