10. kolo
24.10.2021 14:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Rafa Mir (© AFP)

Osmigólová přestřelka měla šťastný konec pro Sevillu

Fantastické odpoledne prožili diváci v Andalusii na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana. Sevillla totiž porazila Levante výsledkem, který je typický spíše pro hokej. Pod divokou výhru 5:3 se na straně domácích podepsalo pět různých střelců. Dvougólový byl pouze José Luis Moráles z týmu Levante, ovšem na body to nestačilo.

Sevilla byla před utkáním favoritem, nicméně Levante už letos ukázalo, že umí potrápit zvučnější týmy. Ve druhém kole s ním po remíze klopýtl například Real Madrid. Na druhou stranu Levante v novém soutěžním ročníku ještě nevyhrálo a tuto nelichotivou bilanci chtělo změnit.

V Seville vydržel bezbrankový stav pouhých osm minut. Přetažený roh Augustinssona se snesl přesně na kopačku Ólivera Torrese, který tvrdou ranou z voleje poslal "Rojiblancos" do vedení! Sevilla se uklidnila a dál byla aktivní. Špatný začátek Levante ještě podtrhlo brzké střídání a zraněného Mustafiho nahradil Rober. Ve 24. minutě už domácí vedli o dva góly. Po mizerné rozehrávce posunul Delaney balón na Rafaela Mira a ten skrytou střelou na přední tyč překonal brankáře Fernándeze.

Sevilla mohla udělat s Levante rychlý proces, ale Suso v další tutovce orazítkoval tyč a krátce po něm vstřelil kontaktní branku José Luis Moráles. Podobně jako Mir vypálil na přední tyč a trefil přesně horní růžek.

Ani tento výsledek dlouho nevydržel a ve 38. minutě si domácí vzali dvoubrankové vedení zpět. Diego Carlos si na malém vápně naskočil na centr a umístěnou hlavičkou dal na 3:1 pro Sevillu. Do poločasu mohl ještě zvýšit Munir, ale svoje nůžky namířil jen do připraveného Fernándeze.

Už v prvním poločase se bylo na co dívat a ofenzivní fotbal pokračoval i po přestávce. Pět minut po příchodu ze šaten napřáhl Munir a Fernández na jeho tvrdou střelu k tyči nedosáhl. Ani za tohoto stavu ještě nebylo hotovo. Pět minut po Munirově brance vyrobil chybu brankář Dmitrović a José Luis Moráles pelášil sám na prázdnou branku, kterou také bez problému trefil. Po hodině hry se Levante přiblížilo už na rozdíl jediného gólu. De Frutos vybojoval balón na brankové čáře a zpětnou přihrávkou namazal Gonzalu Melerovi. Ten zblízka propálil Dmitroviće, takže bylo zaděláno na drama.

Tedy jenom na chvilku. O dvě minuty později proměnil tentokrát zpětnou přihrávku Regese Fernando a Sevilla zase vedla o dva góly. Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána už padlo osm branek a do konce utkání stále zbývala dobrá půlhodina.

V Seville se prakticky neustále útočilo a dál bylo k vidění velké množství brankových příležitostí. Štiplavou střelu Torrese vyrazil Fernández a na druhé straně Bardhi orazítkoval tyč! Hra před Dmitrovićem ještě pokračovala a dorážka Melera šla hodně vedle.

Čtvrthodinu před koncem už to vypadalo, že Levante bude mít možnost pokutového kopu, jenomže celý incident zkoumal VAR a ten rozhodl v neprospěch hostí. Faul Ocampose na De Frutose se odehrál mimo pokutové území a tak měli hosté alespoň volný přímý kop. Z něho však neudeřilo a stav 5:3 pro domácí se neměnil. A to ani po křižné ráně Lamely popřípadě pokusu Mira, který z úhlu donutil Fernándeze k zákroku. Další branka už v Seville nepadla a domácí zvítězili hokejovým výsledkem 5:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele