31. kolo
08.04.2022 21:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Lucas Ocampos (© AFP)

Sevilla ve strhujícím závěru přestřílela Granadu 4:2

Páteční předehrávku nejvyšší španělské soutěže obstarali Sevilla s Granadou a diváci, kteří si tento duel nenechali ujít, nemohli litovat. Už se zdálo, že si Granada odveze ze stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána alespoň bod, jenomže v nastavení Sevilla dvakrát udeřila, aby zvítězila konečným výsledkem 4:2.

Sevilla výhrou oživila své šance na zisk mistrovského titulu, byť veškeré triumfy nadále drží suverénní Real Madrid. Los Rojiblancos byli od začátku do konce lepší, měli trvalou územní převahu, kterou nakonec i v nastaveném čase využili ve svůj prospěch. Postupně se v dresu domácích prosadili Diego Carlos, Lucas Ocampos, Rafa Mir a Alejandro Gómez.

Granada dobře věděla, že rychle inkasovaný gól by znamenal nalomení veškerých plánů na bodový zisk. První minuty proto byly vyrovnané a ve 23. minutě šli hosté do překvapivého vedení. Darwin Machís si navedl balón na silnější pravačku a dobře umístěnou ranou překonal marně se natahujícího Bonoa. Granada vedla, přestože krátce před tím přišla o zraněného Torrenteho. Nicméně z vedení se hosté dlouho neradovali a za devět minut bylo vyrovnáno. Jesús Navas odcentroval na malé vápno, kam se natlačil Diego Carlos a umístěnou hlavičkou srovnal na 1:1. Sevilla mohla ještě do konce prvního poločasu strhnout vedení na svojí stranu, ale překvapivý pokus Navase brankář Maximiano zvládl vytěsnit na rohový kop.

Ačkoliv Sevilla kontrolovala hru a měla balón častěji ve své moci, nebyla Granada bez šance. Po hodině hry měla další slibnou příležitost dostat se opět do vedení, ale Bono Machísovu střelu vyrazil. Sevilla šla poprvé do vedení v 66. minutě, když si Corona naběhl na pas za obranu a před brankářem jej nahradil Lucas Ocampos, jemuž pak stačilo trefit jen odkrytou branku.

Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho si mohli mnohem dříve pojistit vedení, ale branka Mira nebyla kvůli ofsajdu uznána. Místo toho se dostali domácí do nesnází a nejprve Uzuni svojí střelou líznul tyčku a v 88. minutě srovnal na 2:2 hlavičkující Víctor Díaz!

Z obrovské radosti Granady se zanedlouho stalo velké zklamání. V nastaveném čase se totiž domácí dvakrát trefili a nakonec rozhodli o svém vítězství. Tak nejprve ve třetí minutě hlavičkoval na malém vápně Rakitić a jeho prodloužení dopravil do sítě Rafa Mir. V dlouhém nastaveném čase pak otřesený soupeř inkasoval ještě jednou. Akci vedenou po pravé straně zakončil před Maximianem Alejandro Gómez. Sevilla zvítězila divokým výsledkem 4:2 a alespoň trochu vyvinula tlak na vedoucí Real Madrid, který hraje v sobotu s Getafe. Granada zůstává na šestnáctém místě tabulky a dál se musí strachovat o svojí záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele