14. kolo
20.11.2021 16:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Ivan Rakitič (© AFP)

Rakitić zachránil Seville alespoň remízu

Bodovou ztrátu zaznamenala FC Sevilla. V domácím zápase s Deportivem Alavés měla namále a konečnou remízu 2:2 zachraňovala až v nastaveném čase brankou Ivana Rakitiće.

Sevilla se dostala do potíží již v páté minutě. Deportivo rozehrálo rohový kop a Víctor Laguardia hlavou rozvlnil síť. Domácí pak sice zvýšili tempo, ale v koncovce se jim nedařilo. Po centru Montiela zakončoval elegantně patičkou Mir, ale bohužel pro Sevillu jen vedle tyče. Alavés se úspěšně bránil až do 38. minuty, kdy sevillští srovnali krok. Montiel z první přesně odcentroval na Lucase Ocampose, který nohou překonal Pacheca.

Domácí po vyrovnání ožili a zanedlouho se dožadoval pokutového kopu Mir. Penalta ale odpískána nebyla a Mir se pak mohl chytat za hlavu, když jeho ránu z bezprostřední blízkosti vychytal Pacheco. Závěr prvního poločasu byl na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana pořádně zajímavý. V nastavení totiž zahrál rukou ve vlastním vápně Ocampos a sudí přeci jenom nařídil pokutový kop, jenomže ve prospěch Deportiva. Joselu sice nekopl penaltu ideálně, balón však do sítě procedil a poslal hosty znovu do vedení.

Alavés měl před sebou ještě krušný poločas, ale na jeho začátku klidně mohl odskočit na rozdíl dvou branek. Riojovu parádní přihrávku ale nenasměřoval do sítě Edgar Mendez. V 51. minutě měl na hlavičce opětovné vyrovnání Diego Carlos, ovšem skvěle zasáhl brankář Pacheco.

Na hrací ploše se postupně přiostřovalo a sudí Ruiz musel napomínat i realizační týmy. Každopádně šance Sevilly postupně přibývaly. Čtvrthodinu před koncem netrefil z voleje ideálně balón Ocampos a Alavés nadále držel vedoucí stav. A ten platil i po velké šance Rakitiće, jemuž balón skvěle připravili Carlos s Munirem.

Deportivo bylo velice blízko vítězství, ale tři body si nakonec neodvezlo. V nastaveném čase sice Leujene odvrátil centr Koundého, avšak pouze k nohám Ivana Rakitiće, který poslal balón ke vzdálenější tyči! Sevilla mohla dokonce vyhrát, kdyby Acuňa v následné šanci nehlavičkoval jen do připraveného Pacheca. Sevilla i tak ztratila body, protože konečná remíza 2:2 pro ní není dobrým výsledkem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele