22. kolo
22.01.2022 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Sevilla proti Celtě Vigo ztratila cenné body

Pouze remízu dokázala v sobotním utkání vydolovat Sevilla a nabídla tak šanci vedoucímu Realu Madrid odskočit na rozdíl šesti bodů. Los Rojiblancos si zkomplikovali utkání, když Celtě Vigo dovolili vytvořit si dvoubrankový náskok. Hosté ale nadějný výsledek neudrželi a nakonec byli rádi za bod.

Celta Vigo ukázala v Andalusii, že dokáže být hodně efektivní. Na branku Sevilly totiž vystřelila celkem čtyřikrát a rovná polovina pokusů skončila v síti.

Domácí začali dle očekávání aktivně, ale za třicet minut hry nedokázali vystřelit víc jak dvakrát. Hosté výborně bránili a když přišla příležitost, tak jí beze zbytku využili. Ve 36. minutě spálila Sevilla první vyloženou gólovku a následně za to draze zaplatila. Tvrdou ránu Ocampose Dituro vyrazil a dorážku Acuni zastavil na brankové čáře jeden z obránců. Hned vzápětí šla Celta do rychlého přečíslení 3 na 2 a Franco Emanuel Cervi propálil vše, co mu stálo v cestě!

Navíc za další dvě minuty se podařilo hostům zvýšit vedení. Iago Aspas si na hranici vápna srovnal mířidla a přízemní střelou zajistil Celtě dvoubrankový náskok. Pro Sevillu to byl pochopitelně šok, ale pořád se dalo s výsledkem něco dělat. Ve 42. minutě se pokusil o akrobatické nůžky Ocampos a branky přestřelil.

Julen Lopetegui na nic nečekal a na začátku druhého poločasu sáhl hned k trojímu střídání. Aktivita Sevilly sice pokračovala, ale byla stejně jako v prvním poločase bezúčelná. Santi Mina měl dokonce dobrou příležitost rozhodnout zápas třetí brankou, ale Diego Carlos ho stačil doběhnout a samostatný postup mu zmařit. Trojí střídání předvedla v 65. minutě i Celta Vigo, ale i tady to mělo nežádoucí účinek. Hosté totiž o dvoubrankové vedení nakonec přišli.

Nejprve v 71. minutě parádně vypálil Alejandro Gómez tak, že se brankář Dmitrović jen ohlédl a za další tři minuty prostřelil Ditura i Óliver Torres. Sevilla srovnala stav z 0:2 na 2:2 a dál měla čas na kompletní obrat. Devět minut před koncem byl blízko vítězné trefy Torres, jenomže Celtu zachránila tyčka. Vyhrát mohli i Celestes, kteří si v nastavení vytvořili ještě jednu gólovku. Aspase na poslední chvíli zablokoval na malém vápně Rekik. Sevilla sice dokázala smazat náskok soupeře, ale tři body nezískala a nabídla Realu Madrid odskočit na rozdíl šesti bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele