7. kolo
26.09.2021 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Oyarzabal vystřelil výhru Realu Sociedad nad Elche

Ve vynikající formě pokračuje baskický Real Sociedad. V neděli v podvečer porazil jedinou brankou Mikela Oyarzabala Elche a v tabulce už poskočil na druhé místo o bod za vedoucí Real Madrid.

Real Sociedad prohrál pouze úvodní duel na Barceloně, ale jinak pravidelně boduje a proti Elche získal už svou pátou výhru v sezoně. Elche zůstává se šesti body na patnáctém místě.

Domácí byli na Anoetě favoritem, ale dlouho trvalo, než se poprvé prosadili. Ačkoliv měli zpočátku drtivou územní převahu, mohlo jít do vedení Elche. Ve 22. minutě si Benedetto naběhl do prostoru na přihrávku a špičkou kopačky trefil tyč! O několik minut později rozjelo Elche další protiútok a tentokrát Pérez v náběhu za obranou těsně minul brankový prostor. Do třetice pak prověřil brankáře Remira nepříjemnou střelou Piatti. Brankové příležitosti Elche zůstaly nevyužity, zatímco Real Sociedad i přes územní převahu si žádnou gólovku nevypracoval.

Poprvé až v 54. minutě se prodral k zakončení Oyarzabal a nejprve trefil brankáře Casillu a po něm i v brance "zaskakujícího" Roca. Šlo o vůbec největší příležitost dosavadního průběhu utkání. Elche ale zůstávalo nadále nebezpečné a v 73. minutě opět napřáhl Piatti a Remiro měl co dělat, aby balón vytáhl na rohový kop.

Elche by si minimálně bod zasloužilo, ovšem Real Sociedad má v kádru Mikela Oyarzabala, který hraje v životní formě. Devět minut před koncem si seběhl na kolmou přihrávku, obešel Casillu a střelou do prázdné rozhodl. Elche sice ještě mělo na vyrovnání čas, ale to už si Baskové nenechali ujít.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele