36. kolo
12.05.2022 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad slaví (© AFP)

Real Sociedad má jistotu evropských pohárů, doma přejel Cádiz

Španělská LaLiga má dalšího jistého pohárového účastníka. Po čtvrtečním zápase s Cádizem se jím stal Real Sociedad. Baskický celek zvítězil hladce 3:0 a nejhůř může skončit na sedmém místě. Co se týče hostů, tí zůstávají mimo sestupové pozice, avšak dvě kola před koncem mají jen dvoubodový náskok.

V Baskicku se radují a i když se nakonec nepodařilo vybojovat Ligu mistrů, účast v Evropské lize potažmo Konferenční lize se samozřejmě počítá. Duel s Cádizem nabídl celkem tři branky, o které se postupně postarali Sørloth, Januzaj a Portu.

Domácí favorit neponechal nic náhodě a za třemi body vykročil už v 19. minutě vedoucím gólem. David Silva nádherně vysunul průnikovou přihrávkou Sørlotha a ten procedil balón mezi Ledesmovo nohy do sítě. La Real byl i dál při chuti a do přestávky zahodil velkou šanci Mikel Merino. Toho Cádiz mohl využít, ale před koncem prvního poločasu nebyla nádherná branka Idrissiho uznána pro Alarcónův ofsajd.

Pro Real Sociedad to byl nejkritičtější moment celého utkání a poté, co se ho podařilo "přežít" zaveleli domácí k jasnému vítězství. Po faulu na Davida Silvu proměnil první pokutový kop Adnan Januzaj a druhý zásah z penalty přidal v nastaveném čase Portu. Tentokrát se faulem provinil Chust a i Portu střelu z penaltového puntíku bravurně zvládl. Real Sociedad si po vítězství 3:0 definitivně zajistil evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele