27. kolo
05.03.2022 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Real Madrid zvyšuje náskok na čele, Real Sociedad nakonec vyřídil 4:1

Vedoucí Real Madrid upevnil svojí pozici v čele tabulky a nebezpečný Real Sociedad nakonec rozstřílel 4:1. Pro Bílý balet se utkání nevyvíjelo příznivě a Baskové na Santiago Bernabéu dokonce vedli. Oyarzabalova penalta byla ovšem jen "drážděním hada bosou nohou". Ještě do poločasu došlo k otočce a ve druhém dějství si domácí výsledek pojistili.

Real Madrid byl tak trochu v komfortní situaci, protože už věděl, že druhá Sevilla ztratila body. Real Sociedad představoval pro domácí tým velmi nebezpečného soupeře, který se také pohybuje na pohárových pozicích a v případě vítězství se mohl posunout na čtvrté místo. Svojí sílu ukázal baskický celek již po deseti minutách hry.

Dani Carvajal poněkud nešťastně fauloval ve vlastní šestnáctce Davida Silvu a sudí měl o penaltě jasno. Brankář Thibault Courtois sice správně tipl směr, ale na utaženou střelu Mikela Oyarzabala k tyči nedosáhl. Real Sociedad vedl rychle 1:0 a čekal, jak odpoví jeho hostitel.

Real Madrid sice měl častější držení balónu, jenomže s obranou "La Realu" si moc nevěděl rady. Teprve pět minut před přestávkou se mu podařilo vyrovnat. Eduard Camavinga se rozhodl na nic nečekat, ze střední vzdálenosti natáhl a parádně umístěnou ranou k tyči překonal Remira. Krásná branka pak nastartovala ofenzivní uragán, který Real Sociedad do poločasu smetl. Chvíli po Camavingově gólu nebyla uznána branka Benzemovi, ale ve 43. minutě byl obrat dokonán. Luka Modrić se rozhodl podobně jako Camavinga vypálit ze střední vzdálenosti a udělal dobře, protože i na jeho ránu byl Remiro krátký.

Real Sociedad udělal o přestávce změny, ale k hernímu zlepšení to nevedlo. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho měli zápas plně pod svojí kontrolou a nadále si vytvářeli gólové příležitosti. Benzemovu přízemní střelu z hranice šestnáctky Remiro tečoval těsně vedle a Casemirův přímý kop vyrazil. Karim Benzema se dokonce dočkal i druhého neuznaného gólu, když na vině byl znovu Francouzův ofsajd.

Nájezdy Realu Madrid nemohl baskický celek dlouhodobě ustát a čtvrthodinu před koncem se to projevilo pokutovým kopem. Vinícius byl faulován na hranici šestnáctky a Karim Benzema s naprostým přehledem zvýšil na 3:1. Obrana Basků se sesypala a za další tři minuty inkasovala čtvrtý gól. Carvajal dostal ideální dlouhý pas do běhu, zpracoval si balón a předložil jej před odkrytou branku Marcovi Asensiovi. Zbývajících jedenáct minut už se utkání jen dohrávalo. Real Madrid měl dostatečný náskok a bylo zřejmé, že získá tři body. Ancelottiho tým už má na čele LaLigy osmibodový náskok a míří za titulem. Real Sociedad zůstane po tomto víkendu na šestém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1,63-odpovídající pruměrný kurz v tomto případě na dvojku by měl být plus , mínus 4,8. Akt. je 5,62. Snad si bookmaker jen hraje. Mě stačí i 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom si hrál. Bylo mu to pííí..... platné.

Reagovat
dextroza_m

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dextroza_m

Myslel jsem delbu bodu

Reagovat
dextroza_m

aha, já teď myslel, že jsem pod zápasem Barcy.. :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele