31. kolo
09.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucas Vázquez (© AFP)

Getafe bylo pro Real snadným soustem, jubilejním gólem si na soupeři pošmákl Vázquez

Real Madrid zvítězil v utkání 31. kola LaLigy v malém madridském derby nad Getafe 2:0 a zvýšil průběžný náskok na čele tabulky na 12 bodů. Hosté spoléhali na pevnou defenzivu, ani ta však nezabránila ve vstřelení rozhodující trefy Casemirovi, na kterého navázal v 68. minutě svou jubilejní 20. brankou v nejvyšší španělské soutěži Lucas Vázquez. Jakub Jankto v nominaci hostů úplně chyběl.

Bílý balet zásluhou Karima Benzemy zvládl úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Chelsea a ve španělské nejvyšší soutěži směřoval za ziskem 35. titulu v historii. Navzdory tomu se spekulovalo o pozici trenéra Carla Ancelottiho, jenž by se mohl stát prvním koučem, který triumfuje ve všech pěti nejlepších evropských ligách. Na cestě za tímto primátem ho nemělo zbrzdit ani Getafe, ačkoliv s ním první vzájemný duel prohrál. Tehdy už v úvodu rozhodl autor 14 letošních branek Enes Ünal.

Na úžasné středeční představení mohl Benzema navázat již ve čtvrté minutě, o gólovou radost jej však připravil ofsajd. Real následně jako by se inspiroval u svého úhlavního rivala z Barcelony a nekonečným proudem přihrávek se snažil soupeře unavit. V 19. minutě narušil monotónní podívanou Federico Valverde, kterého vychytal David Soria. Urputně bránící Getafe nakonec vydrželo s čistým kontem jen do 39. minuty, kdy po parádním centru šajtlí od Viníciuse Júniora poslal hlavou míč do sítě Casemiro.

Po návratu z kabin si sice týmy vyměnily strany, nadále se však útočilo jen na branku Getafe. Druhý gól mohl přidat v 65. minutě aktivní Valverde, jehož dalekonosný pokus prosvištěl jen těsně mimo. Dobrým výkonem se prezentoval taktéž Vázquez, který se zasloužené trefy dočkal o tři minuty později, když jej ve vápně přesně našel Rodrygo. Na výsledku již nic nezměnila ani střela Ünala, jenž napálil tyč.

Slavný Real Madrid si tak přenesl formu z Ligy mistrů i do domácí soutěže a vrátil svému soupeři překvapivou lednovou porážku. V příštím kole se 17. dubna představí na hřišti Sevilly. Getafe o den dříve přivítá Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele