34. kolo
30.04.2022 16:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Rodrygo (© AFP)

Real Madrid se stal mistrem! Čtyřmi góly to odnesl Espanyol

LaLiga má nového krále! Ten je sice znovu z hlavního města jako vloni, ale místo Atlética je to Ancelottiho Real. Definitivní jistotu získal "Bílý balet" dnešním vítězstvím nad Espanyolem, kterému dal čtyři branky.

Realu stačil doma bod k tomu, aby získal další mistrovský titul s velkým předstihem a nikdo vlastně nepochyboval o tom, že "Bílý balet" v současné formě ten kýžený bod získá. Těšil se z atmosféry na zaplněném stadionu Santiago Bernabéu a proti sobě měl katalánského soupeře, který pro něj ve většině střetů vlastně ani soupeřem nebyl.

Svou převahu ukazoval Real od prvních minut i bez Karima Benzemy. Jeho místo zaujal Mariano Díaz a právě on trefil po vracečce od Casemira z blízkosti tyč! Mnohem nebezpečnější jsou ze strany Realu pozemní akce a jednu z nich táhl po křídle Marcelo. Zkušenému Brazilci se povedlo nahrát na Rodryga a šikovný mladík se proháčkoval až do zakončení, které zvládl na jedničku.

První poločase se odehrával zcela podle not královského celku, který si šel velmi efektivně za svým cílem. Nutno dodat, že Espanyol moc nehrozil a zejména v útoku se pohybovali jeho hráči osamoceně a nedůrazně. Realu nedělalo problém těch několik náznaků uhasit ještě v zárodku a naopak se plně věnoval útočení.

Míč ze svých kopaček prakticky nepouštěl a ke konci poločasu dokázal svůj náskok ještě zvýšit. Opět u toho byl v hlavní roli Rodrygo, jenž na sebe vzal hlavní roli střelce při absenci Benzemy s Viníciusem. Na začátku akce obral Mariano o míč Herreru, balon si převzal rychlý Rodrygo a po jednoduché přešlapovačce vypálil do protipohybu brankáře Diega Lópeze - 2:0.

Druhý poločas začal obdobně jako ten první, čili další brankou Realu. A to velmi jednoduchou. Camavinga vyvezl míč z vlastní poloviny a naservíroval jej do běhu kolegovi Marcovi Asensiovi a ten elegantním obloučkem s výraznou pomocí tyče překonal veterána Diega Lópeze.

Stadionem pomalu zněly oslavné chorály a bylo jasné, že Real už dnešek nepustí. Do hry se vložili i Isco s Benzemou a právě tohle duo vytvořilo čtvrtou branku. Tu ale po Iscově ráně sudí kvůli ofsajdu neuznal. Přesto se ale Real prosadil ještě jednou. A kdo jiný by mohl zakončit utkání s mistrovským nádechem než Benzema? Vinícius Júnior, jeho dvorní nahrávač, pro něj vymyslel krásnou nahrávku a Benzema z první stanovil konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0 Real vyhraje La Ligu 22

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele