23. kolo
06.02.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Real Betis doma podlehl Villarrealu 0:2

Přímý souboj o evropské poháry mezi Realem Betis a Villarrealem sice nabídl vyrovnanou podívanou, avšak se šťastným koncem pro Žlutou ponorku. Svěřenci trenéra Unaiho Emeryho dobyli Andalusii brankami Paua Torrerse a Étienna Capoueho.

Villarreal se po pomalejším začátku konečně rozjel a v tabulce už poskočil na pohárovou šestou příčku. Právě duel na půdě Realu Betis byl přímou konfrontací o evropské poháry.

Na úvodu utkání bylo znát, že se potkávají dva vyrovnané celky s velkými ambicemi. Průběh byl totiž opatrnější, než se očekávalo. Až ve 26. minutě protáhl z dálky brankáře Rulliho Miranda a chvíli po něm i Fékir. Villarreal musel v prvním poločase střídat dost možná svojí největší hvězdu Gerarda Morena, který odstoupil kvůli zranění. Jako náhrada přišel Manu Trigueros a chvíli na to byl u toho, když se Žluté ponorce podařilo vstřelit vedoucí gól. Na rohový kop si naskočil Pau Torres a hlavou překonal Ruie Silvu.

Villarrealu přišla branka do šaten vhod a Betis musel po změně stran přidat, čímž se vystavoval brejkovým situacím. Ve 49. minutě mohl jeden z nich potrestat Chukwueze, svůj samostatný postup na Ruie Silvu sice zvládl, ale signalizoval se ofsajd.

Betis zvyšoval svojí územní převahu, ale ke kýženému vyrovnání to nevedlo. Sedm minut před koncem pak pojistil vedení nádhernou ranou do šibenice Étienne Capoue a o vítězi už pochyboval jen málokdo. Psychicky položený Betis mohl inkasovat ještě jednou, ale Danjuma brankáře Ruie Silvu nepřekonal. Villarreal získal velmi důležité tři body, čímž se nejenže posunul na šestou příčku, ale oživil své šance na Ligu mistrů. Betis zůstává i přes klopýtnutí na třetí příčce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele