11. kolo
27.10.2021 20:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis se po další výhře nad Valencií přihlásil do boje o Ligu mistrů

Už pátou výhru za posledních šest kol si připsal Real Betis. Celek ze Sevilly doma nemilosrdně deklasoval Valencii 4:1 a posunul se už na pozice zaručující Ligu mistrů. Naopak své trápení prohloubili Netopýři, kteří nevyhráli sedmý zápas po sobě.

Fanoušci Verdiblancos tak mohou být konečně spokojeni. Jejich milovaný klub se posunul na pozice zaručující Ligu mistrů a navíc má v tuto chvíli stejný bodový zisk jako městský rival FC Sevilla.

Betisu vyšel proti Valencii především začátek zápasu, i když všechno mohlo být jinak, kdyby Marcos André proměnil první šanci Los Che. Brankáře Brava trefil jen do obličeje a z nastálého zmatku nic nebylo. Valencijští toho mohli jen litovat. Rychlá branka nakonec padla na druhé straně. Po faulu Aldereteho sudí nejprve odpískal přímý kop, ale VAR odhalil kontakt v šestnáctce, a tak následovala penalta. Borja Iglesias přízemní střelou překonal Cillessena a Betis vedl 1:0.

Vzápětí to byl zase Marcos André, který spálil další velkou šanci hostů. Před Bravem nedůrazně zakončil a tím vlastně zmařil možnost na vyrovnání.

Jeho neproměněné šance byly klíčovým okamžikem celého zápasu, protože Betis z další akce zvýšil na 2:0. Nejprve selhal před Cillessenem Canales a až o chvíli později vypálil nechytatelně k tyči Borja Iglesias a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Valencia se ještě dokázala dostat na dostřel. Po rohovém kopu přetlačil ve vzduchu Brava Gabriel Paulista a rázem to zase bylo o jediný gól. Autor kontaktní branky první poločas kvůli zranění nedohrál.

Betis si vzal ve druhém poločase dvoubrankové vedení zpátky. V 61. minutě si naskočil na Fekirův rohový kop Germán Pezzella a na jeho hlavičku Cillessen nedosáhl. Obrana Valencie se začala sypat a Verdiblancos zakrátko přidali už čtvrtý gól. Po dlouhém nákopu Brava se dostal k balónu Juanmi, zkrotil ho a poslal podél Cillessena do sítě.

Do konce utkání ještě zbýval dostatek času, ale bylo zřejmé, že Valencia nebude mít na obrat síly. Alespoň kosmetické úpravy výsledku mohl dosáhnout Račić, ale ten ze tří metrů překopl bránu. Valencia prohloubila svojí výsledkovou krizi a v LaLize nevyhrála sedmý zápas po sobě. Naopak se vyšvihl Betis a minimálně do čtvrtka se posunul na třetí místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele