13. kolo
07.11.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Marcos Acuňa (© AFP)

Vítězem sevillského derby je Lopeteguiho FC

Králem města Sevilla se pro tentokrát stalo Lopeteguiho FC, kterému zajistily výhru trefy z druhé půle. První měl na svědomí hostující bek Acuña a druhou si dal coby vlastní gól Bellerín.

El Gran Derbi, tedy duel mezi Realem Betis a Sevillou, poutá již tradičně hodně pozornosti. A dnes tomu nahrával i fakt, že oba kluby jsou v tabulce pozičně docela vysoko. Sevilla šla do utkání ze třetího místa, Béticos jen z pátého. Velmi brzy se vyprofilovaly osobnosti, které budou dnes večer táhnout své týmy. Na straně Béticos to byl především Nabil Fékir, kterého jednak hledaly přihrávky kolem vápna a který je jednak sám vymýšlel.

Jeho první dvě rány ale nakonec v klidu chytil brankář Bounou. Béticos se hodně zlobili na hlavního arbitra poté, co nepískal penaltu, kterou si dle jejich mínění zasloužili po kontaktu Lamely s Willianem Josém. Mnoho štěstí v koncovce na druhé straně neukázal Lucas Ocampos, který v dobré šanci mířil hodně vysoko nad.

Branka padla v 36. minutě, ale radost z ní domácí tým dlouho neměl. Héctor Bellerín dostal míč do běhu a střelou z pravé strany propálil mezi nohama brankáře Bounoua. Jenže do téhle výhody se dostal díky ofsajdu, takže jeho trefa nemohla platit. Velkou ránu zaznamenal domácí celek ve 45. minutě a výrazně si tím zkomplikoval cestu za body.

Guido Rodríguez totiž zastavil Rafaela Mira nedovoleně a dostal žlutou kartu. A protože jednu už na kontě měl, sudí jej ze hřiště vykázal. Dlouhou přesilovku mohla Sevilla využít hned po návratu ze šaten. Jenže brankář Bravo zlikvidoval ránu Montiela i dorážku Ocampose.

Z čistého konta se ale Bravo neradoval moc dlouho. V 55. minutě totiž Lucas Ocampos skvělým pasem našel Marcose Acuñu a ten přesně umístěnou ranou do protipohybu gólmana Brava otevřel skóre. Sevillské derby nabídlo ještě jednu branku, kterou si ale domácí vstřelili sami. Gonzalo Montiel po parádním sprintu hledal před bránou spoluhráče, ale míč se nešťastně odrazil od domácího beka Héctora Bellerína - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele