17. kolo
12.12.2021 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Álex Moreno (© AFP)

Betis pronásleduje Sevillu, Realu Sociedad nastřílel čtyři góly

Třetí místo v tabulce si pojistil Real Betis a znovu se přiblížil městskému rivalovi Seville na rozdíl jednoho bodu. Betis nakonec neměl s Realem Sociedad tolik práce, jak se obecně očekávalo a zvítězil jednoznačným výsledkem 4:0. Gólově se prosadili dvakrát Moreno, Juanmi a Fekir.

Před týdnem si Betis odvezl tři body z Camp Nou a teď pro změnu zesměšnil čtyřmi góly Real Sociedad. Baskové zápas na stadionu Benito Villamarín vůbec nezvládli a schytali potupný debakl.

Oba celky vyznávají ofenzivní styl a na hře to bylo od začátku znát. Poprvé se měnilo skóre již ve 14. minutě a to ve prospěch Realu Betis. Brankář Remiro zcela nepochopitelně vyběhl až za vlastní šestnáctku, u balónu byl o dost pozdě a Álex Moreno pak neměl problém trefit úplně prázdnou branku. Real Sociedad usiloval o co nejrychlejší vyrovnání a blízko byl zakončující Portu, který ale těsně minul. Další Portuovo zakončení, tentokrát patou, stáhl do náruče Rui Silva.

Real Sociedad přikládal pod kotel, ale Rui Silva byl k nepřekonání. Ve 34. minutě předvedl proti další střele Portua vynikající zákrok a minutu před koncem vytěsnil jeho hlavičku na rohový kop. La Real byl v prvním poločase aktivnější, pilnější ve střelbě, ale neefektivní.

I na začátku druhého poločasu pokračovala převaha Basků a to přesně do 57. minuty. V tento moment hlavičkující Juanmi vsítil druhý gól Betisu a tím se utkání definitivně zlomilo v domácí prospěch. Druhým gólem získali Verdiblancos na jistotě a následně ještě přidali další dvě branky.

V 66. minutě si zpracoval na prsa Josého přihrávku Nabil Fekir a přesně umístěnou ranou k tyči zvýšil na 3:0. Už tady bylo jasné, že Verdiblancos získají tři body. Real Sociedad jistě pociťoval velkou frustraci a až do konce utkání se jenom bránil nájezdům soupeře. Jedenáct minut před koncem prostřelil Remira po druhé v zápase Álex Moreno a skóre začalo pro Basky vypadat hrozivě.

Závěrečných deset minut si museli hosté vytrpět až do úplného konce a stejně jako v první půli zahazovali. Turrientes z vyložené pozice přestřelil a Navarro zblízka napálil jen dobře postaveného Ruie Silvu. Betis nakonec zvítězil hladce 4:0 a pojistil si třetí místo v tabulce. Pro Basky je to další neúspěch a návrat na pozice zaručující Ligu mistrů se prozatím nekoná.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele