25. kolo
20.02.2022 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Betis vydřel výhru nad Mallorcou a upevnil si třetí příčku

Real Betis nakonec splnil povinnost a získal tři body, ovšem cesta k nim byla více než trnitá. Verdiblancos vstřelili vítěznou branku až sedm minut před koncem po nařízeném pokutovém kopu. Ten proměnil Willian José.

Domácí se přitom nemuseli strachovat o výsledek, kdyby proměnili už v prvním poločase proměnili některou z dalších gólových příležitostí. Například v 19. minutě orazítkoval hlavou tyčku Sergio Canales. Snaha Betisu slavila úspěch za dalších šest minut, to si seběhl na Canalesův centr Alex Moreno a hlavou zajistil vedení.

S Mallorcou to mohlo vypadat ještě hůře, protože o chvíli později se dožadoval pokutového kopu Fékir, ale jeho pád v šestnáctce zůstal bez reakce sudího. I Bermellones dokázali vystrčit růžky a po půlhodině hry to domácí pocítili. Muriqi po načechraném obloučku také pálil do tyče!

Mallorca nepředvedla v prvním poločase zas tak špatný výkon a ve druhém poločase se pokusila náskok soupeře smazat. V 75. minutě se jí to skutečně podařilo. Jaume Costa našel ve vápně Vedata Muriqiho a ten jako blesk z čistého nebe vyrovnal.

Remíza by byla pro domácí velkou ztrátou, nicméně do konce zápasu ještě zbývalo několik minut. Verdiblancos se nevzdali a po Battagliově zásahu rukou se kopala sedm minut před koncem penalta. Willian José zvolil přízemní střelu k tyči a i když Rico vystihl směr, na balón nedosáhl. Na tahu byla znovu Mallorca a Betis musel ještě přečkat dlouhé sedmiminutové nastavení. To se povedlo, takže tři body zůstaly na Estadio Benito Villamarín.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorca odehrála venku v této sezoně 11 zápasu. Ve 2 z nich vyhrála vypsaná jako outsider. Tohle nám ještě jedenkrát předvede . Snad to nebude v tomto zápase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele