10. kolo
24.10.2021 18:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Betis přestřílel Rayo 3:2

Pět branek bylo k vidění na stadionu Benita Villamarína v Seville. Domácí Real Betis porazil Rayo Vallecano 3:2, když rozhodující trefu vsítil z pokutového kopu Willian José. Ještě předtím Verdiblancos prohospodařili dvoubrankový náskok, nicméně o body je to nakonec nepřipravilo.

V neděli podvečer se na stadionu Benito Villamarín potkaly dva celky se slušnou formou, které se pohybují na příčkách zaručujících evropské poháry. Lépe ale vstoupili do utkání domácí. Fekir z dálky vypustil tvrdý projektil a branku Vallecana těsně netrefil. Brankář Dimitrievski celou situaci kontroloval skokem k tyči. Ve 12. minutě bylo před Dimitrievskim opět živo, ale ani Bartra a po něm Rodríguez hlavou neuspěli. Snaha Betisu ale byla odměněna vedoucí brankou. Alex Moreno dostal ve vápně přihrávku, srovnal si balón na pravačku a povedenou ranou poslal Verdiblancos do vedení!

Sotva se Rayo vzpamatovalo a Betis vstřelil druhou branku. Juanmi se po rychlém přechodu do útoku obtočil kolem svého strážce a přesně mířenou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Celou situaci ještě zkoumal VAR, ale přestupek proti pravidlům neodhalil.

Betis vedl zcela zaslouženě, jenomže závěr poločasu si zbytečně pokazil. Místo aby v klidu dohrál, inkasoval v nastavení kontaktní branku. Rychlé přečíslení 4 na 2 Betis dokázal ubránit, jenomže pak naprosto selhal Moreno, který se snažil o přihrávku brankáři a nevšiml si zapomenutého Treja. Ten se neukvapil a nabídl ho Randymu Ntekovi, který trefil odkrytou branku. Rayo se dostalo k brance jako "slepý k houslím" a bylo zpátky v zápase.

Betis se na začátku druhého poločasu snažil o navrácení dvoubrankového náskoku, ale Juanmiho hlavička šla nad branku a cestu do sítě si nenašla ani Josého technická střela. V 65. minutě se hosté dostali k ojedinělé příležitosti a z té vstřelili vyrovnávací gól. Šlo o pěknou akci, kterou ve vápně neomylně zakončil Álvaro García.

Rayu ale nebyl bod z Andalusie souzen. Čtvrthodinu před koncem se provinil faulem na Morena Ballia a sudí odpískal pokutový kop. Willian José ho bezpečně proměnil a znovu strhl vedení na stranu Betisu. Takřka okamžitě mohl vyrovnat Palazón, kdyby trefil prostor tří tyčí. V 86. minutě se neujal ani pěkně zahraný volný přímý kop Radamela Falcaa a stav 3:2 pro Betis už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele