37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Betis porazil Granadu, ale radost mu překazil městský rival

Letošní vítěz Copa del Rey Real Betis ještě mohl v případě vítězství zaútočit na Ligu mistrů, ale zatímco on své utkání nad Granadou zvládl a vyhrál 2:0, nepomohl mu výsledek souběžně hraného zápasu mezi Atléticem a Sevillou, který skončil 1:1. Betis tak skončí nejhůř na šestém místě. Granada bude muset o svojí prvoligovou příslušnost ještě zabojovat.

Betis si tedy v příští sezoně zahraje Evropskou ligu a i to je pro něj úspěch. V posledním domácím zápase hostil Granadu, které šlo také o hodně.

Granada se porážkou znovu přiblížila sestupu a v posledním kole bude muset zvítězit. Na stadionu Benita Villamarina to nebylo z její strany zase tak špatné, ovšem domácí se rychle ujali vedení a to určilo ráz. Ve 13. minutě se dostal za obranu Juanmi a elegantním přehozem rozjásal fanoušky Verdiblancos. O šest minut později mohl vyrovnat Javier Luis Suárez, ale svojí střelu poslal do tyče! Před koncem prvního poločasu zase hlavičkoval těsně vedle Molina a neproměněné příležitosti musely Granadu mrzet.

Po změně stran vysoko přestřelil Bellerín a nejtěsnější náskok Betisu pokračoval až do 89. minuty, než zvýšil na 2:0 Juanmi. Jeho branka nebyla zpočátku kvůli ofsajdu uznána, ale sudí celou záležitost přezkoumal u videa a gól se rozhodl uznat. To byla pro Granadu konečná a Betis už neměl problém dvoubrankové vedení udržet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele