30. kolo
03.04.2022 16:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Juanmi (© AFP)

Betis nedal Osasuně šanci a drží se na pátém místě

Real Betis si doma připsal jasné a důležité vítězství nad Osasunou. Pro pátý celek tabulky to znamená, že osm kol před koncem zůstává ve hře o Ligu mistrů. Verdiblancos si rozdělili branky do obou poločasu - v první části úřadoval dvoubrankový Juanmi a po změně stran se přidali i Carvalho i Moreno. Čestný úspěch hostů měl na svědomí Budimir.

Domácí chtěli na stadionu Benita Villamarina odčinit bezbrankovou remízu z Viga a pojistit si pátou příčku, znamenající postup do Evropské ligy. Betis se také nevzdává šance na čtvrté místo a tím pádem i na Ligu mistrů.

Betis si vytvořil první opravdu stoprocentní šanci po třinácti minutách a při Osasuně stáli všichni svatí. Moreno totiž hlavičkoval do břevna a bezprostřední dorážka před prázdnou brankou skončila trestuhodně nad! Betis spálil neuvěřitelnou příležitost a jakoby ho to do dalších minut paralyzovalo. Osasuna se držela až do 35. minuty, kdy domácí otevřeli střelecký účet. Bellerín zpětnou přihrávkou našel spoluhráče, ale ti až na druhý dotek dotlačili balón za záda Herrery. Tím šťastným se stal Juanmi. Stejný hráč rozvlnil síť i na konci prvního poločasu, když Morenovu přihrávku rovnou z první napálil do sítě - 2:0.

Osasuna nepředvedla v prvním poločase takřka nic a pokud chtěla pomýšlet na lepší výsledek, musela nutně přidat. V 66. minutě se jí to podařilo, protože Ante Budimir si počkal na padající balón a z otočky ho bez přípravy poslal do branky. Obrana Betisu si počínala nedůrazně a draze za to zaplatila.

Ze strany hostů to ale bylo všechno a Betis v závěru zápasu strhl vítězství definitivně na svojí stranu. Sedm minut před koncem vtrhl do vápna William Carvalho, rychlou kličkou se zbavil i Herrery a do prázdné branky zakončil - 3:1. Ani to nebyla ještě konečná. V 89. minutě podnikli domácí rychlý kontr, Alex Moreno se individuálně uvolnil a na malém vápně bezpečně zakončil. Real Betis tak vyhrál vysoko 4:1 a stále se drží na pátém místě tabulky, zatímco Osasuna je desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele