28. kolo
13.03.2022 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis doma udolal Athletic gólem Iglesiase

Jedinou branku viděli diváci na stadionu Benita Villamarína v Seville. Real Betis zastavil pád tabulkou a po pěti soutěžních zápasech bez vítězství získal důležité tři body. Autorem rozhodující branky se stal po dvaceti minutách Borja Iglesias.

Betis prohrál už pět soutěžních zápasů v řadě, vypadl z pozic zaručujících Ligu mistrů a nyní měl před sebou přetěžký zápas s Athleticem. Zareagoval ale dobře a i přes vyloučení Nabila Fekira deset minut před koncem dokázal ukořistit vítězství.

Borja Iglesias na sebe poprvé upozornil už po několika minutách, když ranou z úhlu otestoval pozornost Ruie Silvy. O pár minut později se na branku Athleticu valil další úkol a střelu Juanmiho z naprosto ideální pozice zachytil Unai Simón. Domácí byli lepší a ve 20. minutě se ujali vedení. Juan Miranda zvládl z hranice šestnáctky odcentrovat a Borja Iglesias z malého vápna hlavou rozradostnil stadion Benita Villamarina.

Athletic byl konečně nucen přejít do ofenzivy a výsledkem byla nebezpečná hlavička Iňakiho Williamse, která proletěla těsně vedle tyče. Před koncem prvního poločase zase zasáhl Rui Silva proti střele Muniaina.

Spousta šanci byla k vidění i po změně stran. Nejprve Iglesias hlavičkoval z ideální pozice mimo tři tyče a poté Muniain zblízka nepřekonal domácího brankáře. Athletic dobýval pokutové území domácích marně, ale deset minut před koncem dostal novou příležitost. Fekir neudržel nervy na uzdě a po faulu na jeho osobu se ohnal po protihráči a zaslouženě uviděl červenou kartu. Betis se tak musel po zbytek utkání bránit a tuto roli zvládl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele