1. kolo
14.08.2021 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brian Olivan (© AFP)

Mallorca si rozdělila body s Betisem

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Mallorcou a Betisem. Hosté častěji drželi balón na svých kopačkách, ale směrem dopředu byli impotentní - pouze jedna střela na branku, která však skončila gólem.

Oba celky vstoupily do utkání velmi opatrně a diváci čekali na výraznější příležitost až do 22. minuty. Postarali se o ní domácí borci, ale Napokon z rychlého brejku přízemní střelou minul branku. Mallorca si to vynahradila o dvě minuty později. Krásnou přihrávku Daniho Rodrígueze uklidil do sítě Brian Oliván - 1:0 pro Mallorcu.

Manuel Pellegrini vzápětí po inkasované brance poprvé vystřídal a staženého Alexe Morena nahradil Josém Manuelem Calderonem. Verdiblancos sice vedli v držení balónu, ale směrem dopředu nevymysleli nic, dokonce ani jednou netrefili prostor mezi třemi tyčemi.

Betis potřeboval nutně přidat, opticky sice zvýšil tlak, ale před šestnáctkou si nevěděl rady. Teprve až příchody Juanmiho a Robera rozhýbaly ofenzívu a výsledkem bylo v 59. minutě vyrovnání na 1:1. Fékir poslal na zadní tyč vynikající centr a čerstvá síla na hřišti Juanmi ho hlavou procedil do sítě.

Hosté byli politi živou vodou a za chvíli Fékir rozvlnil boční síť. Chvíli trvalo, než se Mallorca oklepala z vyrovnání, ale Betis už víceméně kontroloval hru a snažil se zápas rozhodnout. To mu nevyšlo i proto, že v nastavení těsně přestřelil čtyřicetiletý veterán Joaquín.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele