37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Souboj dvou nováčků zvládla lépe Mallorca. V posledním kole ji čeká zápas o všechno

Mallorca v předposledním kole španělské nejvyšší soutěže využila domácího prostředí a ve zcela klíčovém duelu porazila Vallecano 2:1. Utkání už se přitom schylovalo k remíze, ovšem v nastavení druhé půle vstřelil rozhodující branku Abdón Prats. Plný bodový zisk pro celek z Baleárských ostrovů znamená o poznání lepší výchozí pozici do závěrečného utkání. V něm se představí na hřišti Osasuny a k setrvání mezi elitou mu stačí zvítězit.

Domácí Piráti si kvůli ztrátám v posledních zápasech velmi zavařili v boji o záchranu a před utkáním se nacházeli na sestupové pozici. Těšit je mohl poslední výkon proti silné Seville, díky kterému získali za bezgólovou remízu alespoň bod. Proti Vallecanu, jenž už o nic nehrálo, však potřebovali bodovat naplno. Pomoci jim k tomu měla i domácí atmosféra a také fakt, že hosté vyhráli v tomto kalendářním roce pouze dva ligové duely.

I přes vyrovnaný vstup do utkání šli Los Piratas do vedení už ve 13. minutě. O úvodní branku zápasu se parádní hlavičkou zasloužil Vedat Muriqi poté, co ho při centru Jaumeho Costy z levé strany nechala soupeřova obrana trestuhodně volného na hranici malého vápna. Ve zbytku první půle měli mírnou převahu Los Vallecanos, do žádné výraznější šance se však nedostali a k vidění bylo spíše čekání na chybu soupeře. Defenziva Mallorky zůstala do poločasu pevná, a hosté se tak v první půli nedostali k přímému ohrožení brány.

Krátce po změně stran se málem o vyrovnání postaral Radamel Falcao. Ve velkém vápně si dobře naskočil na roh a s jeho hlavičkou měl brankář Manolo Reina plné ruce práce. Povedený vstup do druhé půle nakonec přece jen vyrovnání přinesl. V 60. minutě využil dalšího poskytnutého rohu Pathé Ciss, který hlavou zamířil přesně k levé tyči. Mallorca se s blížícím se koncem pokoušela získat zpět vedení, které by ji dostalo ze sestupových vod. To se jí nakonec povedlo až v nastaveném čase. Střelou mezi nohy jednoho z obránců rozvířil domácí příznivce Prats.

Mallorca tak nakonec využila domácího prostředí a získala klíčové tři body v boji o záchranu. Poslední zápasy sezony čekají oba celky 22. května. Rayo přivítá na domácí půdě Levante, Rumělky se poté střetnou s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele