35. kolo
07.05.2022 14:00 CET
2 : 6
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Blázinec na Mallorce skončil vysokou výhrou Granady

V boji o záchranu přituhuje. Granada totiž zvládla důležitý souboj na Mallorce a po divokém výsledku 6:2 se posunula ze sestupového pásma. Bermellones selhali v defenzívě a od Granady inkasovali celkem šest branek! Hlavní hvězdou zápasu byl Jorge Molina, autor dvou branek i dvou gólových asistencí.

V prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu, že se utkání "zvrhne" do osmigólové podoby. Začátek byl sice z obou stran velmi aktivní a dokonce padl rychlý gól, avšak po většinu času to byla vyrovnaná a opatrná partie.

Již ve 4. minutě se dostal k nebezpečnému zakončení Kubo a Maximiano předvedl jistý zákrok. Efektivnější byla z první šance Granada, která se o dvě minuty později ujala vedení. Po závaru před brankou se dostal k bezprostřední dorážce Luis Javier Suárez a Granada vedla. Mallorca si schovala odpověď na 28. minutu a úžasná rána Salvy Sevilly skončila nechytatelně k tyči. Před koncem poločasu měla Mallorca ještě jednu možnost po které dokonce vstřelil Maffeo gól, ale protože se jednalo o ofsajd, stav 1:1 se neměnil.

Podobně jako v prvním poločase padla i po změně stran rychlá branka. Po Puertasově přihrávce se zjevil za obranou Sergio Escudero a křižnou střelou k tyči překonal Rica. Mallorca nenašla odpověď a naopak v 55. minutě odskočili hosté na rozdíl dvou branek. Machís poslal střílenou přihrávku na malé vápno, kde důrazný Puertas dotlačil balón za brankovou čáru.

Mallorca se ještě jednou vzchopila a rychle vstřelila kontaktní branku po hlavičce Antonia Railla, ovšem z její strany to bylo v zápase vše. V 69. minutě další přesně mířenou ranou k tyči zvýšil na 4:2 pro Granadu Jorge Molina a do konce zápasu inkasovali Bermellones ještě dvakrát.

Dvanáct minut před koncem udržel Molina balón zády k brance pro Myrta Uzuniho, jehož nedokázali ani dva bránící hráči odstavit a nakonec v pádu překonal nešťastného Rica. O vítězi už bylo dávno rozhodnuto a Granada nakonec vyšperkovala své vítězství do "hokejové" podoby. V poslední minutě zápasu potrestal brejk střelou o tyč Jorge Molina a stal se hlavní hvězdou zápasu. Granada veze z Mallorcy divoké vítězství 6:2 a posouvá se mimo sestupové pásmo. Naopak Mallorca je předposlední, ale boj o záchranu ještě nekončí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele