24. kolo
14.02.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorky (© AFP)

Mallorca v závěru zmrazila radost Athleticu a bere tři body!

Mallorca přežila klinickou smrt, když za dvě minuty přišla o dvoubrankové vedení, a nakonec si nechává tři body. Těžce vybojovanou výhru jí zachránil dvě minuty před koncem Takefusa Kubo.

Mallorca šla do domácího utkání s favoritem bez bázně a od prvních minut ukazovala, že dnes nenechá svou kůži soupeři snadno. Hrála jednoduše, účelně a především byla neustále aktivní. Na hrotu domácího celku nastoupil v roli osamoceného střelce Vedat Muriqi, který nedávno dorazil z římského Lazia. Jako první se ale málem prosadili hráči Athleticu.

Po třinácti minutách si na odražený míč za vápnem počkal Oier Zarraga a krásnou dělovkou ho napálil jen těsně nad bránu. Domácí brankář Sergio Rico se o chvíli později dopustil obrovské chyby v rozehrávce, když obloučkem našel jen prvního soupeře. Athletic ale jeho selhání nepotrestal, protože Sancetovu nahrávku se Raúl García pokusil patičkou dostat do sítě, jenže zamířil vedle.

Zajímavější to bylo na druhé straně. Bek Maffeo padl ve vápně a sudí ihned pískal faul Unaie Núñeze, po němž Salva Sevilla zahrával penaltu. A poradil si tak dobře, že brankář Simón kapituloval. Celek z Bilbaa byl v šoku, ale brzy to bylo ještě horší. Za osm odehraných minut totiž Vedat Muriqi posunul při výskoku míč Ángelovi Rodríguezovi, který krásným kopem z otočky vstřelil úchvatný gól!

Athletic byl sice aktivnější, ale v první půli se branky nedočkal. I proto poslal trenér Marcelino do hry ofenzivně laděné hráče Berenguera s Berchichem. A právě ten měl nohy v kontaktní brance. Psala se 59. minuta, když se ve vápně dostal k míči Raúl García a stihl posunout míč na Berchicheho. Ten mu pozornost vrátil a García jemnou tečí před Ricem snížil na 2:1.

Tou dobou obrana Mallorky zažívala asi blackout, protože po necelých dvou minutách opět inkasovala! Domácí fandy naprosto zmrazil rohový kop, který propadl na zadní tyč a tam ho do sítě se štěstím uklidil střídající Berenguer!

Ani tehdy se ale Mallorca nevzdala a brzy se dostala ze šoku. Kubo dokázal z posledních sil posunout míč na Vedata Muriqiho, který z levé strany nepropálil brankáře Simóna. Jenže domácí prostě víc chtěli a šli si za výhrou. A dočkali se jí. V emotivním finále, dvě minuty před koncem, dostal Muriqi míč do vápna. Balon ještě posunul do lepší pozice na Takefusu Kuba a ten vypálil. Míč se od tyče odrazil do temena hlavy brankáře Simóna a pak za brankovou čáru!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych dal přednost vatě. Bez ní je člověk v pííí .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se to dělá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele