36. kolo
12.05.2022 20:00 CET
1 : 5
(1:4)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal si zastřílel a pěti góly smetl Rayo

"Žlutá ponorka" se v Madridu přiblížila pohárové účasti a dvě kola před koncem soutěže drží na sedmém místě čtyřbodový náskok. Svěřenci trenéra Emeryho byli jednoznačně lepší a tři body získali zaslouženě. Rayo ještě dokázalo odpovědět na rychlý gól Alfonsa Pedrazy, nicméně další branky Juana Foytha, Paca Álcacera a Paua Torrese zůstaly bez reakce. Alfonso Pedraza se v nastaveném čase zápasu prosadil ještě jednou a završil z pohledu domácích nepopulárního "bůra".

Rayo si doma na letošního semifinalistu Ligy mistrů věřilo, ale hrubě nezvládlo začátek a rychle prohrávalo. Již ve 3. minutě zůstal Dimitrievski stát jako přikovaný na brankové čáře a jen se ohlédl po přesné hlavičce Alfonsa Pedrazy z rohovém kopu. Těžko si hosté mohli představovat lepší začátek. Za chvíli byl Villarreal v další gólovce, ale Foyth dával v klíčový moment přihrávku Álcacerovi na paty.

Zhruba po dvaceti minutách se začalo zapojovat i Rayo a nejprve Albiol výtečným obranným zákrokem zabránil soupeři ve skórování a hned o dvě minuty později vstřelil po zmatcích ve vápně vyrovnávací gól Sergi Guardiola. Villarreal byl ale lepší a ve 28. minutě se opětovně ujal vedení, které až do konce zápasu nepustil. Krásný Parejův centr vrátil před branku Torres a Juan Foyth hlavou rozjásal Emeryho i vlastní příznivce. Hostům hrálo všechno do karet a jízda pokračovala. Villarreal udělal ještě v prvním poločase ze zápasu hotovou věc.

Ve 38. minutě si Paco Álcacer výborně přehodil balón na levačku a chladnokrevně zvýšil na 3:1. V nastaveném čase zase po Parejově vynikajícím centru zavřel na zadní tyči akci Pau Torres - 4:1. Rayo první půli vůbec nezvládlo, ale kouč Iraola k překvapení všech žádné změny o přestávce neudělal.

Ve druhém poločase se "Žlutá ponorka" nikam nehnala a vyčkávala, co předvede Rayo. To se sice snažilo s výsledkem něco udělat, ale prosadit se zkrátka nedokázalo. Po hodině hry ještě dotlačil balón za brankovou čáru García, nicméně VAR odhalil hru rukou a branku správně neuznal. To byla pro domácí borce zřejmě poslední kapka a po zbytek na utkání rezignovali.

V závěru měl Villarreal možnost dosáhnout na populárního "bůra" a tuto příležitost si nenechal ujít. Iborru nejprve vychytal skvělým zákrokem Dimitrievski, kdežto na ránu Pedrazy v nastaveném čase už nedosáhl.

"Žlutá ponorka" vyhrála naprosto jednoznačně 5:1 a zůstává ne sedmém místě tabulky, které znamená Konferenční ligu. Pro Emeryho svěřence je nyní hlavním cílem zajištění Evropské ligy, tedy soutěže, kterou už jednou vyhráli. Pokud jde o Rayo, to zůstává na dvanáctém místě a sezonu už jenom dohrává.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele