31. kolo
11.04.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sergi Guardiola (© AFP)

Rayo Vallecano obralo Valencii o dva body

Valencia sice hrála proti Rayu lepší fotbal a kdyby vyhrála, tak by vzhledem k dění na hřišti nemohl nikdo nic namítat. Jenže s přibývajícím časem domácí převzali aktivitu a nakonec se jim povedlo srovnat na konečných 1:1.

Valencia přijela do Vallecas s jasným plánem a statutem jasného lídra, který by neměl mít větší potíže získat tady tři body. A je pravda, že domácí ekipě dávalo dost práce, než se dostala trochu do utkání a než se jí povedlo udržovat Valencii dál od svého vápna. Potíž Valencie však dnes spočíval především v nepřesnosti.

Snahu "Netopýrům" upírat nelze, ale většina jejich útoků selhávala ještě před vápnem. První šanci utkání měli na svých kopačkách naopak domácí. Standardní situaci sice Isi Palazón rozehrál prachbídně, ale míč se k němu dostal znovu a tentokrát musel brankář Mamardašvili hodně rychle na zem, aby jeho ránu vyrazil.

Jinak toho ale první půle moc nenabídla. Po změně stran už to přeci jen bylo o něco zajímavější. Valencii přeci jen pomohlo několik střídání a zvýšená aktivita se brzy promítla i do skóre. V 57. minutě Gonçalo Guedes proběhl k vápnu a našel zpětnou nahrávkou Carlose Solera. Ten pálil z první a s vydatnou pomocí teče bránícího hráče se prosadil.

Jenže pak Valencia přenechala aktivitu na domácích a to neměla dělat. Po hodině hry sice sudí gól Raya kvůli ofsajdu správně neuznal, ale domácí se nevzdávali. Palazón vypálil hodně nepříjemně a Valencia přežila se štěstím. Sedm minut před koncem už jí ale štěstí došlo. Další pas od Palazóna si našel útočník Sergi Guardiola a střelou na zadní tyč stanovil konečnou dělbu bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele