20. kolo
09.01.2022 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Iván Balliu (© AFP)

Rayo Vallecano se rozešlo s Betisem smírně

Utkání mezi Vallecanem a Realem Betis vítěze nepoznalo a pro oba celky to znamená bodovou ztrátu. Hostům se i díky tomu rozplynul náskok na třetí pozici a v bojích o pohárové příčky tratilo i aktuálně sedmé Vallecano. Verdiblancos se dostali do vedení na sklonku prvního poločasu, když se trefil Sergio Canales, ovšem konečnou podobu výsledku dal v 71. minutě Iván Balliu.

Betis po letech bojuje o Ligu mistrů a po tomto kole se jeho náskok na třetí pozici výrazně pokrátil. V Madridu to měl dle očekávání hodně složité, ale v průběhu zápasu vedl a nebyl zas tak daleko od tří bodů.

Na první velkou šanci se muselo dlouho čekat a připsal si jí až ve 25. minutě Palazón, kterého nadvakrát vychytal Silva. Po půlhodině hry si Betis utkání výrazně zkomplikoval. Alex Moreno byl za svůj ostrý faul rovnou vyloučen a Rayu se naskytla dlouhá hra v početní výhodě. Tu se v prvním poločase nedařilo využít a v nastavení dokonce přišel šok v podobě vedoucí branky Betisu. Parádní akci zakončil po přihrávce Bellerína do prázdné branky Sergio Canales a hosté šli do šaten s náskokem.

Rayo mělo na vyrovnání popřípadě obrat spoustu času, avšak dalo se očekávat, že se hosté zatáhnou a budou houževnatě bránit. Obrana Betisu nechala nebezpečně hlavičkovat Falcaa a v 71. minutě se přes ní prosadil po obrovském závaru Iván Balliu. Betis měl v první vlně útočné akce štěstí, zachránila ho totiž tyč, jenže v následných zmatcích se Balliovi podařilo přeci jenom dorážkou vyrovnat.

Domácí pak ještě měli čas na obrat, ale nebylo jim přáno. Catenovu střelu fantasticky zlikvidoval Rui Silva a Garciovu střelu z 89. minutě vyrazil na rohový kop. Rozhodující branku nepřineslo ani pětiminutové nastavení, takže zápas skončil smírem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
adogti77

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele