14. kolo
22.11.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Óscar Trejo (© AFP)

Rayo Vallecano nasázelo Mallorce tři branky a dostalo se před Barcelonu

Rayo Vallecano nemělo v pondělní dohrávce 14. kola žádné problémy s Mallorkou a nenechalo jí ani bod. Především první poločas, v němž domácí nasázeli soupeři dvě rychlé branky, se Rayu opravdu povedl.

Domácí Rayo Vallecano od prvních minut jasně ukazovalo, kdo že tu bude dnes večer pánem. Soupeři míč zas tak moc často nepůjčovalo a jeho nebezpečné hráče hlídalo bez větších potíží. Snad jen mladíček Kang-In Lee dělal domácím zadákům svou rychlostí i tahem na bránu pořádné potíže. Na první větší šanci jsme nemuseli čekat moc dlouho a hned z ní padl gól.

Psala se teprve 16. minuta, když po rohovém kopu (bídně zahraném) následovala kolmice za obranu, na kterou si naběhl útočník Sergi Guardiola. Tomu obránci Mallorky nechali příliš mnoho prostoru, čehož zkušený hráč využil ideálně - chladnokrevně překonal brankáře Reinu a slavil.

Vallecano spustilo nečekaný kolotoč gólů, který nedovolil Mallorce se jen tak vzpamatovat. Protože po pouhých čtyřech minutách hry už domácí vedli o dvě branky. Na začátku celé akce ztratili hosté míč před šestnáctkou soupeře, domácím stačil jeden přesný nákop a Álvaro García mohl rázem běžet sám na brankáře Reinu. Toho opět pohodlně překonal a naděje Mallorky se začaly drolit.

Po půlhodině hry je mohl trochu vylepšit Antonio Sánchez, kterého vyslal do šance Kang-In Lee, jenže proti Sánchezovi rychle vystartoval brankář Dmitrijevski. Patnáct minut po změně stran spálil velkou šanci Ángel Rodríguez, který poslal míč těsně nad břevno. Jenže pak Martin Valjent fauloval ve vápně soupeře a nařízenou penaltu proměnil snadno Óscar Trejo.

Osm minut zbývalo do konce utkání, když sudí Figueroa neuznal domácímu týmu branku pro ofsajd, ale skóre se nakonec přeci jen ještě jednou měnilo. Mallorca dostala míč po rychlé souhře na jeden dotek do vápna, odkud jej k protější tyči napálil Abdón Prats.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele