3. kolo
29.08.2021 19:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Randy Nteka (© AFP)

Rayo překvapivě snadno zatočilo s Granadou

Nečekaný výsledek se zrodil na Estadio de Vallecas v Madridu. Rayo Vallecano rozdrtilo papírovějšího favorita Granadu 4:0. Prakticky hotovo bylo už o poločase, to se totiž Los Franjirrojos prosadili třikrát.

Granadě se tohle utkání vůbec nepovedlo. Vše se z pohledu hostí začalo kazit už ve 3. minutě. Rayo totiž poslal do vedení krásnou ranou Álvaro García. Hosté chtěli okamžitě odpovědět, ale střelu z úhlu zastavil Dimitrievski.

Po dvaceti minutách dostalo Vallecano možnost pokutového kopu za faul Duarteho na Nteku a Óscar Trejo s pomocí tyče penaltu proměnil. Brankář Granady sice vystihl směr, ale na balón nedosáhl. Dvoubrankové manko už znamenalo pro Granadu velké problémy a ty se ještě prohloubily v závěru prvního poločasu. Do zcela otevřené obrany vpadl po prodlouženém balónu Randy Nteka a povedenou ranou prostřelil Escandella. Hosté byli zralí na ručník a trenér Diego Martínez měl o čem přemýšlet.

Granada udělala o přestávce jen jednu změnu a Puertase nahradil Molina. Hra hostů se pak přeci jenom zlepšila a přišla i první šance. Luis Javier Suárez se dostal do koncovky, propálil Dimitrievskiho, ale naneštěstí pro něj skončil balón na břevně.

Vallecano ještě nerezignovalo na ofenzívu a nespokojilo se s třemi góly. V zajímavé šanci pálil nebezpečně Óscar Trejo, nicméně Escandell nakonec nemusel zasahovat. Rayo ještě zůstalo u balónu a z následující akce vstřelilo čtvrtý gól. Escandell jen prodloužil rukavicí balón k Santimu Comesaňovi, který hlavou trefil odkrytou branku.

Svěřenci trenéra Martíneze prohrávali o čtyři branky a do konce utkání stále zbývala půlhodina. Granada chtěla alespoň korigovat, ovšem proti byl na brankové čáře Balliu. Jakkoliv se hosté snažili vstřelit čestný gól, nebylo jim to přáno a z Madridu odjíždějí s pořádným výpraskem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele